Virtuaalinen Viipuri kasvoi 300 kuvalla

Tampereen ammattikorkeakoulun (Tamk) VirtuaaliViipuriin voi tutustua jo 13 kielellä.

ANSSI KEMPPINEN

TAMPERE. Tampereen ammattikorkeakoulun luoma VirtuaaliViipuri on kasvanut ja kansainvälistynyt. Sunnuntaina julkaistavassa päivityksessä on 300 uutta mallinnuskuvaa ja parikymmentä videota.

– Tietotekniikan kehitys on myös parantanut rakennusten mallikuvia entistä tarkemmiksi siitä, kun aloitettiin, sanoo lehtori Harri Miettinen.

TAMKin rakennustekniikan opiskelijat ja Miettinen ovat mallintaneet vuoden 1939 näköistä Viipuria jo vuodesta 2003. Mallinnustyötä ovat tehneet vuorollaan eri vuosikurssien oppilaat.

Uusien kuvien ja videoiden lisäksi VirtuaaliViipuri on saanut vuodessa lisää tietoa rakennusten historiasta.

Tiedon on tuottanut Viipuri-asiantuntija ja intendentti Juha Lankinen, jonka piirustusten ja valokuvien avulla on laadittu myös Etelä-Karjalan museon Viipuri-pienoismalli.

Lisäksi sivustojen kielten määrä on kasvanut. Ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelijat ovat kääntäneet osan sivustoja muun muassa kiinaksi, venäjäksi espanjaksi ja saksaksi.

Miettinen toteaa, että VirtuaaliViipurin luominen on ollut opiskelijoille kovaa työtä, mutta myös palkitsevaa.

– Esimerkiksi mallinnustyön avulla opiskelijat osaavat lukea piirustuksia ja käyttää mallinnusohjelmia.

Rakennustekniikan opiskelijat ovat tehneet mallinnustyötä, tietojenkäsittelyn opiskelijat projektin www-sivut, taiteen ja viestinnän opiskelijat sivuston äänimaailman ja vaihto-opiskelijat käännöstyöt.

VirtuaaliViipurin mallinnustyön on tarkoitus valmistua ensi vuonna. Miettisen mukaan seuraavaksi tutkitaan mahdollisuutta saada eri rakennuksia samaan tasoon.

– Haaveena on myös sijoittaa virtuaalimaailmaan elämää kuten liikkuvia ihmisiä, raitiovaunuja ja autoja. Toivottavasti vierailija voisi tulevaisuudessa myös liikkua vapaasti virtuaalikaupungilla.

VirtuaaliViipuri löytyy nettiosoitteesta www.virtuaaliviipuri.tamk.fi. Sivuilla on käynyt jo 720 000 tuhatta kävijää.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen