Aavistus hiontaa ja swingi on valmis

Swingmakers avasi eilen Lappeenrantaan Etelä-Saimaan painotaloon uuden golfin talviharjoituskeskuksen.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Golfaajien mahdollisuus hioa lyöntinsä kesäksi kuntoon kohentuivat reippaasti Lappeenrannassa. Swingmakers avasi eilen uuden talviharjoittelupaikan Etelä-Saimaan painotalon tiloihin.

Lappeenrannan Tuosan ja Kuusankosken Eerolan golfkentillä toimivan yrityksen uudessa 250 neliön harjoituspaikassa on viisi pitkien lyöntien lyöntipaikkaa sekä harjoitusviheriö ja varustemyymälä.

Sekä Koski-Golfin golf pro Tommi Henttu että swingmakersin toimitusjohtaja Juha Reinikka kehottavat talvihorrokseen helposti vaipuvia golfaajia hiomaan lyöntinsä kuntoon kiivaimman pelikautensa ulkopuolella. Apuna harjoituskeskuksessa ovat ammattiopettajien ohella myös analysaattorit.

– Kone kertoo raa’at faktat, miten lyönti heiluu, Reinikka kuvaa.

REINIKAN mukaan yritys etsi jo vuosi sitten harjoituspaikkaa talveksi, mutta tarjotut hallit olivat yleensä heikossa kunnossa.

– Iso hyöty on, että saadaan lajista ympärivuotinen. Säilyy pallotuntuma koko ajan, Henttu sanoo.

Hentun mielestä talvikausi on otollista aikaa, jos lyöntitekniikka kaipaa radikaalia muutosta tai ylipäätään parannusta. Kesäisin golfaajien päämaali on kuitenkin aina pelaaminen.

Yksityishenkilö voi käyttää 180 euron talvipassilla rajattomasti harjoitushallia, joka on avoinna päivittäin kello 8–20. Avausviikolla tutustuminen on ilmaista.

Swingmakersin golfsimulaattori on edelleen Lappeenrannan urheilutalossa.

Tähän saakka ainoa kunnollinen talviharjoittelupaikka Etelä-Karjalassa on ollut Imatran entisessä messukeskuksessa toimiva, golfvalmentaja Marko Kostensalon Inside Golf.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen