Kerta Oy:n laajennuspäätös Iskote-talolla on vielä auki

Salibandyn ja tenniksen pelaaminen saattaa loppua maaliskuussa Iskote-Talon liikuntatiloissa. Suomen Kerta Oy ei ole tehnyt vielä lopullista investointipäätöstä uudesta konelinjasta.

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Salibandyn ja tenniksen pelaaminen Iskote-talon tiloissa saattaa loppua maalikuussa. Imatran kaupungin vuokralaisena ovat lajit ovat jäämässä ahtaalle, kun hallin teollisuuskäyttö laajenee.

Rajun salibandykentän ja Imatran Tenniksen kentän velour-matoille ei ole rakennuksessa maaliskuun jälkeen tilaa, jos Suomen Kerta Oy:n suunnittelemat investoinnit toteutuvat suunnitellussa aikataulussa.

– Me emme ole tehneet vielä lopullista päätöstä uuden konelinjan ostosta, kertoo Suomen Kerta Oy:n Imatran tehdaspäällikkö Pekka Mirola.

– Jos investointipäätös tehdään, niin 95-prosenttisella todennäköisyydellä salibandy- ja tenniskentille ei jää enää tilaa. On tietysti mahdollista, että päätös siirtyy ja kerranhan me olemme jo suunnitelmia muuttaneet, kun halusimme antaa vielä junioreille mahdollisuuden pelata, Mirola sanoo.

Imatran kaupungin vuokratiloissa Iskote-talossa ovat myös Ylä-Vuoksen Ampujien harjoituspaikat ja golfin talviharjoittelupaikka. Näitä tiloja eivät Suomen Kerta Oy:n laajennussuunnitelmat koske.

Ruokolahden Rajun puheenjohtaja Pauli Mölsä kertoo, että seurassa on pohdittu eri vaihtoehtoja.

– Hiljaa mielessäni olen toivonut, että lama jarruttaisi investointeja ja saisimme pelata Iskote-talossa vielä puolitoista vuotta. Jos keväällä tulee lähtö, niin sitten joudumme uusia etsimään pelipaikkoja.

– Vaihtoehtoja tiloille joudutaan hakemaan Imatralta ja Joutsenosta ensi kaudella. Ruokolahden liikuntahallista tehdään nyt jo tilasuunnitelmia, mutta ensi kaudeksi siitä ei ole vielä meille apua.

– Iskote-talon tilat olisimme pitäneet mielellämme senkin jälkeen, kun Ruokolahdelle uusi halli valmistuu. Meidän pelaajistamme noin puolet tulee Imatralta ja puolet Ruokolahdelta, Pauli Mölsä selvittää.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen