Kylpylän vuodesta tulee kaupallisesti erinomainen

Kielteistä kehitystä suurelle energiankuluttajalle on ollut kustannustason roima nousu.

IMATRA. Imatran kylpylälle päättyvästä vuodesta tulee toimitusjohtaja Jarmo Ikäheimosen mukaan liiketoiminnallisesti erittäin hyvä.

– Kauppa on meillä käynyt hyvin. Huonompi puoli on ollut kova kustannustason nousu. Olemme suuri kallistuneen energian kuluttaja, kun kiinteistö on iso ja lämmitettävää vettä on paljon.

Palveluvarustuksen kehittämisessä kylpylällä muhii pitemmän päälle suuria suunnitelmia, mutta varsinaisen kylpyläkiinteistön puolella investoinneissa vietetään Ikäheimosen mukaan nyt hetken hengähdystaukoa. Loma-asuntopuolella uusia asioita voi tapahtua jo aikaisemmin.

– Se meillä elää omaa elämäänsä, Ikäheimonen sanoo.

Kylpylästä löytyy tätä nykyä majoittujille lähes 800 vuodepaikkaa. Tänä vuonna valmistui muutama kymmen hotellihuonetta lisää sekä toista tusinaa Luhti-sviittiä. Talon tarjonta täydentyi myös uusilla kokoustiloilla, uusitulla vanhemmalla allasosastolla sekä keilahallilla.

Vuoden viimeiset sekä ensi ensi vuoden ensimmäiset päivät ovat kylpylässä perinteisen vilkkaita.

Suomen joulua kävivät viettämässä suomalaiset asiakkaat. Seuraavaksi saapuvat venäläiset uudenvuoden ja venäläisen joulun viettoon. 28. joulukuuta alkavasta sesongista lähtien huoneet on myyntipäällikkö Rauni Aineslahden mukaan periaatteessa loppuunmyyty venäläisille tammikuun puoliväliin saakka. Hajapaikkoja on Aineslahden mukaan muille kysyjille vielä tarjolla.

Osa venäläisvieraista on ostanut kylpylälomansa suoraan, mutta pääasiassa ne on myyty tukussa venäläisille matkatoimistoille.

Kylpylän vuodenvaihteen huipentumia on Aineslahden mukaan venäläisen joulun aattogaala 6. tammikuuta. Siihen myydään lippuja myös paikallisille juhlijoille.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen