Lappeenranta laajenee lähes Laakon perintömaille

URPO LAANINENLAPPEENRANTA. Miehikkälässä syntynyt kunnallispoliitikko Marja

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Miehikkälässä syntynyt kunnallispoliitikko Marjatta Laakko (kd.) alkaa olla kohta oikea lappeenrantalainen. Hän muutti kaupunkiin sairaanhoitajakouluun 50 vuotta sitten.

– Lappeenranta on minusta hyvä ja miellyttävä kaupunki, vaikka paljon on vielä kaunistamista.

Lappeenranta kasvoi Joutseno-liitoksen myötä, ja mikäli Ylämaa yhdistyy vuoden 2010 alusta, Laakon perintömaat ja kesämökki ovat enää puolentoista kilometrin päässä Lappeenrannasta. Kotikylä on Muurikkala.

Laakko on istunut Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa 36 vuotta. Yli kaksisataa uskollista äänestäjää halusi hänen jatkavan vielä ainakin yhden valtuustokauden.

Hän pohtii, kuinka kaupungin rahat riittävät, jos verotulot vähenevät taantuman myötä.

– Rahat riittävät, jos ne pannaan oikeisiin asioihin. Eikös meillä ole Lappeenrannassa pientä suuruuden hulluutta, kun tehdään kolmas uimahalli ja tarpeeton Tali-Ihantala-museo? Hienoja juttuja sinänsä, mutta niistä tulee paljon käyttökustannuksia.

Marjatta Laakko ei usko, että venäläiset ostajat pitävät Lappeenrannan kauppoja pystyssä tulevina vuosina.

– Tuntuu hassulta, että Myllymäkeen rakennetaan paljon venäläisiä ostajia varten, Laakko sanoo ja paheksuu suuresti Okan toimintaa Anttila-asiassa. Kaupungin päättäjiä ei saisi kiristää eikä pimittää heiltä tietoja.

Eteläkarjalaiset kristillisdemokraatit ovat valinneet Marjatta Laakon edustajakseen tulevaan maakuntahallitukseen, mistä hän on hyvin innostunut.

– Uskon, että voin käyttää asiantuntemustani myös maakunnan hyväksi ja katsella asioita laajemmin. Se on hyvin kiinnostava paikka. Ja totta kai toivon, että Lappeenrannan ja Imatran yhteistyö olisi parempaa.

– Meidän kristillisdemokraattien kesken olemme imatralaisten kanssa vain ystäviä.

Entisenä johtavana ylihoitajana Marjatta Laakko valistaa nuoria, että alkoholin käyttö ei ole välttämätöntä. Vanhemmille ja ikäihmisille hän sanoo, että pitää urheasti liikkua, vaikka edes vähän.

l l l

Marjatta Laakko juhlii perhepiirissä. Syntymäpäiväksi hänelle on luvassa lasten ja lastenlasten konsertti.

KUVATEKSTI

URPO LAANINEN

Marjatta Laakko kehottaa ikäihmisiä urheasti liikkumaan edes vähän.

70-VUOTIAS Marjatta Laakko

Syntynyt 29.12.1938 Miehikkälässä

Naimisissa Pauli Laakon kanssa, kaksi lasta ja viisi lastenlasta, kaikki Lappeenrannassa

Eläkkeelle vuonna 2001 Lappeenrannan kaupungin johtavan ylihoitajan virasta

Kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 1973, kaupunginhallituksen jäsen 26 vuotta, Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen

Harrastuksia hiihto, kävely, lukeminen, lastenlasten kuljetukset ja kristilliset eläkeläiset

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen