Sarviniemi on näytön paikka Sunisen kiinteistöbisneksissä

Jukka Suninen on tehnyt paljon asuntokauppaa ja pikkugryndaysta Lappeenrannassa ja luonut verkostot Venäjälle. Suur-Saimaan lomakylän elvytykseen hän on saanut eväitä Loma-Kolin revohkasta.

Liikemies Jukka Suninen on yhtiöineen tuottanut tiuhaan tahtiin uutisia rakennus- ja matkailuhankkeista Lappeenrannan seudulla.

Hän virittää golfakatemiaa Kahilanniemeen, petaa suurhallia lentokentän laitaan, remontoi Rakuunamäen hevostalleja ja ohhoh: osti marraskuussa yhtiökumppaninsa Unto Karjalaisen kanssa Lomaliitolta ja Tornator Oy:ltä Suur-Saimaan lomakylän Taipalsaaren Sarviniemestä.

Kaupassa vaihtoi omistajaa 78 hehtaarin kappale kauneinta Saimaata. Monet eteläkarjalaiset huokasivat helpotuksesta kun se ei mennyt venäläisille.

– Kaupanteko venäläisostajien kanssa herättää aina keskustelua, oli kohde sitten liikeyritys tai kiinteistöt, tietää Suninen.

Mikä hän sitten on miehiään?

Kolikeskus-, Gateway- ja Remal International -yhtiöiden toimitusjohtaja, kertoo käyntikortti.

– Ehkä kiinteistö- ja rakennusalan monitoimiyrittäjä, Suninen määrittelee ammattinsa.

– Lappeenrannan entisen pormestarin poika, muistaa moni lappeenrantalainen.

– Mie ostin häneltä asunnon, muistaa vielä useampi.

Asuntokauppaa 48-vuotias merkonomi Jukka Suninen onkin tehnyt eniten eläissään, aluksi Etelä-Karjalan SKV:n toimitusjohtajana vuodesta 1992. Sitä ennen hän oli kymmenkunta vuotta töissä pankissa, sen jälkeen jonkun vuoden Venäjällä.

– Timo Multasen kanssa tuotettiin Pietarin suomalaisfirmoille palveluita: toimitila- ja asuntovälitystä, isännöintiä, kiinteistöhuoltoa Vuonna 1995 Suninen perusti Suomeen välitysyhtiön nimeltä Oy Remal International Ltd, joka sittemmin hoiteli venäläisten yhtiöitä ja asioita Suomessa.

– Venäjä on niin haavoittuva markkina. Siellä ovat viidakon lait, Suninen summaa syyt Suomeen vetäytymiseen.

Yhtiö laajeni kotimaiseen kiinteistöbisnekseen.

– Normaalia pikkugryngausta, myös kiinteistönvälitystä.

Suninen laskee olleensa Remalin ja eri yhtiökumppanien kanssa usean sadan kerrostaloasunnon ja kymmenien rivitalojen teossa, myynnissä ja markkinoinnissa, lähinnä Lappeenrannassa.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen