Fly Lappeenrannan Joensuun lennoista tehdään asiakaskysely

Lappeenrantalaisyhtiö lentäisi Joensuun ja Helsingin välillä varhain aamulla ja myöhään illalla.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTA. Lentoyhtiö Fly Lappeenrannan Joensuun reittilennoista järjestetään asiakaskysely Pohjois-Karjalassa. Kyselyllä halutaan selvittää tarve Joensuun ja Helsingin välisille varhaisaamun ja myöhäisillan suorille lennoille.

Fly Lappeenranta sekä Pohjois-Karjalan elinkeinoelämän ja julkishallinnon edustajat neuvottelivat reittilentomahdollisuuksista torstaina.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtajan Tiina Tolvasen mukaan neuvotteluissa olivat mukana kauppakamarin lisäksi Pohjois-Karjalan liitto ja Joensuun kaupunki.

Päätöksiä lennoista ei vielä tehty.

– Lähetämme elinkeinoelämän ja julkisyhteisöjen toimijoille kyselyn, mitkä ovat konkreettiset tarpeet lentoyhteyksille. Tulosten jälkeen jatkamme lentoyhtiön kanssa neuvotteluja, onko kysyntä todellista ja tarjoaako se liiketoiminnallisia edellytyksiä.

Kysymys on suorista lennoista, jotka lennettäisiin varhain aamulla Joensuusta ja myöhään illalla Helsingistä. Joensuun vuorot eivät vaaranna nykyisiä Lappeenrannan ja Helsingin välisiä lentoyhteyksiä.

– Joensuusta Helsinkiin on hyvät lentoyhteydet, koska tänne lentävät sekä Finnair että Finncomm Airlines. Tolvasen mukaan ongelmana ovat Helsingin aikaiset ja myöhäiset jatkolentoyhteydet.

– Täältä jatkolennoille lentävät matkustajat joutuvat usein yöpymään yhden tai kaksi turhaa yötä Helsingissä.

Fly Lappeenrannalle on suunniteltu lentoja, jotka lähtisivät Joensuusta kello 5.50 ja Helsingistä Joensuuhaan illalla kello 22 tai 23.

Lentojen aloittamiselle nykyinen taloudellinen taantuma luo omat haasteena, koska lentämisen tarve voi olla vähäisempää kuin vuosi sitten.

– Tästäkin syystä haluamme kartoittaa lentohalukkuutta asiakaskyselyllä, Tolvanen sanoo.

Fly Lappeenrannan toimitusjohtaja Juha-Pekka Paananen ei halua kommentoida keskeneräistä asiaa.

– Katsotan sitten, kun yksityiskohdat ovat selvillä ja jos lentojen aloittaminen on taloudellisesti mielekästä. Hyvin kiinnostavasta asiasta on kysymys, Paananen sanoo.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki