Hotelli Imatra paikkaa edullisen majoitustilan vajeen Imatrankoskella

Hannele ja Heikki Vidman eivät pelkää uusien haasteiden hakemista. Entiseen Tele-taloon saneerattu hotelli aukeaa ensi viikolla.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Yrittäjä Hannele Vidman täyttää tilauskaavaketta tavarapaljouden keskellä Hotelli Imatran tulevassa respassa. Ympärillä pyörii joukko rakennusmiehiä maalaten ja viimeistelytöitä tehden.

– Ei oikein osaa uskoa, että jo perjantaina kaiken pitäisi olla valmista. Mutta uskottava on, kun näin sanotaan. Toisaalta kyllähän miehet tuntuvat asiansa osaavan, Hannele Vidman tuumi tiistaina.

Entisen Tele-talon muuttaminen hotelliksi Kanavakadulla Kosken koulua vastapäätä on tapahtunut pikavauhdilla sen jälkeen, kun töihin alkuvuodesta päästiin. Työstä on vastannut Imatran Yritystilat Oy.

– Yritystilayhtiö on pitänyt sen, mitä on luvannut. Siitä suuri kiitos työntekijöille ja pomolle Kari Ahoselle, Heikki Vidman säestää.

Kiitosta häneltä saa myös Imatran kaavoituksesta ja kaavamuutoksista vastaavat. Tontille tarvittu kaavamuutos kävi kivuttomasti.

OMAN hotellin perustaminen on ollut Vidmanien haaveissa puolitoista vuotta. Karhumäkeläiset kioskiyrittäjät halusivat uusia haasteita myytyään kioskinsa pois.

– Mietimme, mitä se muu voisi olla, jota ryhtyisi tekemään. Pyörimme vähän aikaa netissä ja molemmille tuli sama ajatus: matkailu ja edullinen majoitustoiminta. Tämän jälkeen ryhdyimme etsimään tiloja mahdolliselle hotellille, Heikki Vidman kertoo.

Tilat löytyivät lopulta nekin netin avulla. Vidmaneille oli yhtenä vaihtoehtona myös uudisrakennus, mutta se tyrmättiin alkuunsa sijaintinsa puolesta. Lammassaarentien varteen ei ollut mitään asiaa.

– Itse asiassa tämä on sijainniltaan aivan loistava paikka. 500 metrin päässä Suomen vanhimmasta ja tunnetuimmasta matkailunähtävyydestä, Imatran koskesta. Tien toisella puolella on aikanaan toiminut Turistihotelli Imatra.

HOTELLI Imatran pitäisi avautua vähitellen ensi viikon aikana. Keskiviikoksi Vidmanit ovat kaavailleet kutsuvierastilaisuutta, loppuviikosta ensimmäisten majoitushuoneiden pitäisi olla valmiit ottamaan vastaan majoittujat.

– Kiinnostusta meitä kohtaan on jo nyt ollut. Markkinoimme hotellia ihmisille, jotka haluavat majoittua edullisesti Imatran keskustassa. Todennäköisesti majoittujissa on paljon venäläisiä ja repputuristeja, Hannele Vidman ennakoi.

– Suhtaudumme toiveikkaasti hankkeeseemme, mutta varmasti vasta vuoden päästä olemme asiassa viisaampia, Heikki Vidman miettii.

MAJOITUSTILAA uuteen hotelliin tulee tässä vaiheessa noin 40 hengelle. Ravintolassa on 64 asiakaspaikkaa. Vidmanien toiveissa on jo nyt lisätilojen saanti samasta kiinteistöstä. Majoitustilaa on 11 huoneen lisäksi myös verraten suuressa ryhmämajoitustilassa.

– Tarjontaamme voi verrata tavallaan Bed and Breakfast -paikkoihin. Hotellista saa aamupalan, mutta muuten ravintola on paljossa kahvilatyyppinen, Heikki Vidman selittää.

Alkuvaiheessa hotelli työllistää Vidmanien lisäksi pari työntekijää.

Avustuksia uuden liiketoiminnan käynnistämiseksi Vidmanit eivät ole saaneet. TE-keskukselta tuli kielteinen avustuspäätös, koska hanke ei ollut riittävän tasokas.

– TE-keskuksen kantaa kyllä vähän ihmettelen. Avustusta ei voinut myötää, koska hankkeen olisi pitänyt olla vähintään yhtä korkeatasoinen kuin muut vastaavat paikat ovat täällä keskimäärin. Emme me kuitenkaan kilpaile Imatran Valtionhotellin kanssa, Heikki Vidman miettii.

Vidmanit panostavat oman hotellinsa eteen kaikkensa. Molemmat sanovat nauttivansa ihmisten palvelemisesta. Yhteinen kemia pelaa myös työelämässä.

– Tykätään tehdä töitä yhdessä, Heikki Vidman tunnustaa.

– Molemmat tietävät, mitä toinen osaa. Työnjakomme syntyy aivan luonnollisesti. On todella hienoa, että pystymme tekemään samaa työtä, Hannele Vidman täydentää.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Ravintolasali ja hotellin keittiö ovat jo lähes valmiit. Heikki ja Hannele Vidman uskovat voivansa ottaa ensimmäiset majoittujat vastaan jo ensi viikon lopulla.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen