Huhtiniemen kylpylän rahoitusja operaattorineuvottelut kesken

Kylpylähotelli sai rakennuttajaksi GSP Group Oy:n. Conte Investin toimitusjohtajan Janne Mäenpään mukaan neuvottelut rahoituksesta etenevät myötätuulessa. Sopimus tulee ajankohtaiseksi kaavoitusasioiden varmistuessa.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Huhtiniemeen kaavaillulla kylpylähotellilla ei yleisestä käsityksestä poiketen ole vielä operaattori- tai rahoitussopimusta. Kylpylähankkeen toimijan, Conte Investin, toimitusjohtaja Janne Mäenpää selvittää, että yhtiö on käynyt positiivisissa merkeissä keskusteluja kohteen rahoituksesta.

– Uskomme vakaasti, että hankkeelle syntyy rahoitus. Ja uskomme, että se päätös ei ole riippuvainen alueen muista kohteista.

Mäenpään mukaan itse hanke ei ole vielä siinä vaiheessa, että varsinainen rahoitus- tai operaattorisopimus olisi ajankohtainen.

– On ensin tiedettävä tarkkaan, mitä ja milloin rakennetaan. Palaamme rahoitusmalliin, kun kaavasuunnittelu etenee.

– Alueen rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2010, joten tämä asia ei ole Huhtiniemen osalta yhtä ajankohtainen kuin esimerkiksi Rauha-Tiurussa.

Perjantaina julkistetun sopimuksen mukaan helsinkiläinen GSP Group Oy vastaa hankkeen rakennuttamisesta ja osallistuu kylpylähotellikohteen kokonaissuunnitteluun.

– GSP Group on mukana luomassa myös hankkeen kokonaiskonseptia, kertoo Mäenpää.

GSP Group on toteuttanut muun muassa Vanajanlinna Golf Clubin ja on toteuttajana Levi Spirit vapaa-ajankeskuksessa. Yhtiön taustalta löytyvät muun muassa Ilkka Kilpimaa, Mattias Therman ja Jari Sarasvuo.

GSP Groupin toimitusjohtajan Ilkka Kilpimaan mukaan Huhtiniemi on Etelä-Karjalan talousalueen mielenkiintoisin hotelli- ja matkailukohde. Saimaan ja Lappeenrannan keskustan läheisyys ovat sen valtteja.

Tähän mennessä on elänyt käsitys siitä, että Huhtiniemen hankkeella on rahoitus- ja operaattorisopimukset. Rauhan kylpylähotellin operaattorin Holiday Club Resortsin toimitusjohtaja Vesa Tengman ihmetteli perjantain Etelä-Saimaassa, miksei Conte Invest julkista sopimusosapuolia, kun niiden on kerrottu olevan olemassa.

Myös apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski sanoi Conte Investin kertoneen kaupungille, että rahoitus on kunnossa, mutta yhteistyökumppaneiden nimiä yhtiö ei ollut kuitenkaan tuonut kaupungin tietoon.

Janne Mäenpää tarkentaa Etelä-Saimaalle, että oikea muotoilu tilanteesta olisi, että Huhtiniemen rahoitus- ja operointisopimus odottavat kaavoitustyön edistymistä.

Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti elokuun lopulla pitkässä ja kiperässä kokouksessa hyväksyä yhteistoimintasopimuksen Conte Investin kanssa Huhtiniemen hankkeesta. Alue rakennusoikeuksineen maksaisi yhtiölle arvion mukaan 3,5 miljoonaa euroa.

Valtuustossa oli vaadittu päätös tehtäväksi heti, koska rahoittajan kanssa olisi neuvottelu vielä samalla viikolla. Moni valtuutettu olisi halunnut ennen sopimuksen hyväksymistä lisätietoa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju