Kauneuskirurgiset hoidot rantautuvat Etelä-Karjalaan

Plastiikkakirurgin vastaanotto kerran kuussa alkaa City-Kylpylässä. Leikkauksia valmistelevia ja sen jälkeisiä hoitoja voi saada Lappeenrannassa.

SEIJA HACKMAN

LAPPEENRANTA. Kauniina ja nuorekkaana säilyminen kirurgian konsteinkin kiinnostaa ihmisiä entistä laajemmin. Helsinkiläinen sairaala Siluetti alkaa tarjota plastiikkakirurgin palveluja Lappeenrannassa yhteistyössä ihonhoitoklinikka City-Kylpylä Oy:n kanssa.

Yhteistyöhön päädyttiin yleisön pyynnöstä.

– Meiltä kysyttiin jatkuvasti plastiikkakirurgiasta – tiedämmekö jonkun, ja kuka olisi hyvä, City-Kylpylän toimitusjohtaja Ulla Ström-Lohi kertoo.

Kesästä asti käytyjen neuvottelujen jälkeen osapuolet löysivät toisensa. Maaliskuun alusta alkaen Siluetin plastiikkakirurgi Timo Pakkanen pitää kerran kuukaudessa vastaanottoa City-Kylpylän tiloissa.

Vastaanotolla voidaan tehdä pieniä toimenpiteitä kuten injektioita ryppyihin. Kirurgin kanssa voi neuvotella myös suuremmista operaatioista, joita tehdään tarvittaessa yhteistyössä City-Kylpylän kanssa.

Yhteistyö toimii esimerkiksi niin, että sekä leikkausta valmistelevat että sen jälkeiset hoidot voidaan antaa Lappeenrannassa.

– Kosmetologit ja plastiikkakirurgit tekevät nykyisin paljon tällaista yhteistyötä. On huomattu, että leikkauksilla päästään parempiin tuloksiin, kun niihin yhdistetään lääketieteelliset kasvohoidot, Ulla Ström-Lohi kertoo.

Valmistelevia hoitoja ovat muun muassa neulattomat mesoterapiat ennen kasvojen kohotusleikkauksia tai vartalon rasvaimuja. Mesoterapiassa kudoksiin imeytetään aineita, jotka saavat rasvan liukenemaan helpommin.

– Ennen samaa tehtiin injektoimalla. Nyt kone korvaa neulanpistot puolen sentin välein, Ström-Lohi selvittää.

Leikkausten jälkeen hoitona on lisäksi lymfaterapiaa ja muokkausta, jolla hoidettu alue saadaan napakaksi ja sileäksi.

Ström-Lohi on toiminut kauneusalalla Lappeenrannassa 28 vuotta. Hän kertoo kiinnostuksen plastiikkakirurgiaa kohtaan lisääntyneen selvästi viimeisen neljän vuoden aikana. Kasvussa on koko kauneus- ja hyvinvointiala.

– Varmaan syynä on osaltaan nykyinen nuoruutta ja ulkonäköä ihannoiva aika. Eläkeikää nostetaan ja töissä pitäisi olla hyvännäköinen.

Perinteinen kosmetologin työ on tähän asti käsitetty hemmotteluna, jolla ei saada aikaan mullistavia tuloksia. Sen ja plastiikkakirurgian välinen raja on Ström-Lohen mukaan hämärtymässä. Nykyhoidoin saadaan aikaan näkyvääkin tulosta, plastiikkakirurgia taas on yhä hienovaraisempaa ja pienin askelin etenevää.

– Harvemmin enää käy niin, että kerralla laitetaan kuntoon vuosikymmenien laiminlyönti.

Ström-Lohi haluaa pysyä järkilinjoilla.

– Ei ole tarkoitus, että kaikkien olisi näytettävä nuorilta. Voi olla vanha ja vanheta arvokkaasti, mutta joitakin yksityiskohtia voi silti parantaa. Jos vaikka voimakkaat hamsterinpussit alkavat häiritä tai Sibelius-poimu otsassa kiinnittää huomiota.

Asiakaskunta Lappeenrannassa on Ström-Lohen mukaan realistista. Apua haetaan todellisiin ongelmiin.

– Joskus ylipainon kanssa saa muistutella, että täällä voi saada vain tukihoitoa.

Plastiikkakirurgiasta kiinnostuneimpia ovat Ström-Lohen mukaan yli viisikymppiset naiset. Heillä on usein jo sekä aikaa että rahaa.

Pientä häpeilyä on silti yhä ilmassa. Ryppyjä injektioin silotelleet eivät aina kerro edes miehilleen, saati työpaikalla, missä uuden, raikkaamman ulkomuodon salaisuus piilee.

Tosin miehetkin uskaltautuvat jo kosmetologin tuoliin. Enimmäkseen nämä hoidattavat iho-ongelmia, ruusufinnejä ja katkenneita verisuonia. Kirurgiaan miehet eivät ole osoittaneet kiinnostusta.

– Miehet ottavat ulkonäöstä paineita vasta kun jokin asia todella häiritsee.

KUVATEKSTI

MIKA STRANDÉN

Kosmetologi Enni Luukkonen tekee City-Kylpylän harjoittelijalle Petra Oravalle ihoanalyysia. Laite paljastaa ihon syvienkin kerrosten vauriot, tulehdukset tai pigmenttimuutokset.

Kirjoittaja:
Seija Hackman