Kunnanjohtajan virka hakuun Luumäellä

Vs. kunnanjohtajaksi nimettiin hallintojohtaja Terttu Heimala. Hän toivoo, että uusi kunnanjohtaja Luumäelle saadaan puolessa vuodessa.

MATTI RIIHELÄ

LUUMÄKI ryhtyy etsimään uutta kunnanjohtajaa Kurikkaan kaupunginjohtajaksi siirtyneen Paavo Tyrväisen tilalle. Siirtymäajan kunnanjohtajan virkaa hoitaa viransijaisena Luumäen hallintojohtaja Terttu Heimala.

Terttu Heimala on toiminut samassa roolissa aiemminkin, viimeksi kymmenkunta vuotta sitten ennen Raimo Liikkasen paluuta eduskuntatyöstä takaisin kunnanjohtajaksi.

Luumäki hakee uutta kunnanjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Koeaikaa Luumäki ei aseta.

Viran hakuaika päättyy huhtikuun viimeisenä päivänä.

EDELLISEN kerran Luumäki haki kunnanjohtajaa viisi vuotta sitten. Tuolloin hakukierroksia tarvittiin kaksi. Prosessi vei talvesta seuraavaan syksyyn, kunnes virkaan valittu Tyrväinen otti viran vastaan lokakuussa 2004.

– Toivotaan, että saamme runsaasti hakijoita ja onnistumme haussa hyvin.

– Vaikka kaikki menisi nappiin, kuusi kuukautta ainakin vie ennen kuin saamme uuden kunnanjohtajan. Voi mennä enemmänkin.

– Tavoitteena on, että meillä olisi syksyllä vakinainen kunnanjohtaja, kertoi Terttu Heimala tiistaina.

TERTTU HEIMALA toivoo, että ensimmäinen hakukierros tuottaa tällä kertaa tuloksen. Hän on kuitenkin valmis jatkamaan vs. kunnanjohtajana niin kauan kuin tarvitaan.

– Ei se kuukaudesta tai kahdesta ole kiinni.

Siirtyminen hallintojohtajan tehtävistä vs. kunnanjohtajan tehtäviin pyöräyttää virkajärjestelyjä kunnan taloushallinnon puolella laajemminkin. Pääkirjanpitäjä Tarja Haikonen ottaa hoidettavakseen osan hallintojohtajan tehtävistä. Kamreerin tehtävät kokonaisuudessaan tulevat hänen kontolleen. Hän toimii myös hallituksen ja valtuuston sihteerinä, avustaa asioiden valmistelussa sekä täytäntöönpanossa ja hoitaa päivittäistä rutiinia.

Kirjanpitäjä Kristiina Itkonen puolestaan ottaa hoitaakseen osan pääkirjanpitäjän tehtävistä.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Hallintojohtaja Terttu Heimala (vas.) hoitaa Luumäen kunnanjohtajan virkaa viransijaisena siihen asti, kunnes uusi kunnanjohtaja on valittu ja aloittaa työnsä. Viime marraskuun valtuustokokouksessa Heimalan vieressä Antti Rämä, Hilkka Suoanttila ja Paavo Tyrväinen.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä