Lappeenrannan historian suurimmat kokkarit

Kaupungin suurin sisätilaisuus urheilutapahtumien ohella veti jäähallin täyteen. Etenkin opiskelijat kunnioittavat sitä läsnäolollaan.

LAPPEENRANTA. Kukaan ei oikein tiennyt keneltä ajatus jäähallin vuokraamisesta Lappeenrannan teknillisen yliopiston 40-vuotisjuhlien pitopaikaksi oli peräisin. Useimmat vain viittasivat yliopiston johtoon. Sen sijaan syy juhlien järjestämiseen juuri jäähallilla oli monenkin tiedossa: se on kaupungin suurin sisätila ja sinne mahtuu eniten väkeä.

Kaikkiaan juhlaan oli ilmoittautunut noin 3 600 ihmistä. Määrä alkoi täyttyä heti kello 18:sta lähtien.

Vieraita varten oli varattu kanasalaattia ja leipää. Saipan ravintola ja Saipan junioreiden äidit ja naisjaosto hoitivat homman niin sanotusti kotiin. Sama porukka muonittaa myös SaiPan peleissä. Ravintolapäällikkö Anne Poutiaisen mukaan jokaista varten oli tehty noin puolen litran annos broilerista, pastasta, tomaateista, kurkusta, persikoista ja ranskalaisesta kastikkeesta laadittua salaattia. Se on selkeä annos isollekin joukolle.

Jokaista varten oli myös kaksi juomalipuketta, mutta omin varoin tarjoilua toki saattoi jatkaa. Juomaa oli varattu Poutiaisen mukaan ”useita pönttöjä”.

Ravintolapuolen järjestysmiehiä johtava Kari Sokura odotti rauhallisia ja iloisia juhlia. Kaikkiaan järjestysmiehiä oli 26.

– Ei laseja alueen ulkopuolelle. Puututaan häiriöihin asiallisesti, mutta ei mennä yksinään väliin, Sokura opasti.

Paikalle oli hankittu myös nelihenkinen SPR:n ensiapuryhmä, joka pystytti telttansa hallin ylätasanteen kulmaan.

– Pääasiassa laastarilinjaa, arvioi Savitaipaleelta ryhmään mukaan tullut Katja Hölsä aikaisempi tapahtumien kokemusten perusteella. Savitaipalelaiset auttoivat nyt lappeenrantalaisia, jotka olivat mukana luistelutapahtuman ensiapuryhmässä.

RENTOA ja mukavaa iltaa odotti myös tilaisuuden juontaja, yliopistonlehtori Markku Ikävalko. Hänen toimintaideanaan oli nopea spiikit. Ikävalko oli mielissään, että juhlat, ”suurimmat ja komeimmat”, järjestettiin juuri tällaisena vapaana yleisötilaisuutena.

Kutsukorttien pukukoodia ”casual” (siisti vapaa-ajan asu) tulkittiin aika vapaasti. Ainakin alkuillasta kaikki olivat pukeutuneita.

Lappeenrannan teekkarilaulajia jo 20 vuotta vetänyt Jukka Lind hioi jo varsin taitavan kuoronsa soundia napakoilla komennoilla. Hän kuitenkin muistutti, että Lappeenrannassa lauletaan innon ehdoilla. Tässä akateemisessa kuorossa ei poikkeuksellisesti ole pääsykokeita.

– Mieluummin kuin hyvin, Lind siteerasi kuoron tunnusta.

Illan muut esiintyjät olivat Jiri Nikkinen Trio ja Sunrise Avenue. Puheet oli rajoitettu rehtorin tervehdykseen.

Lappeenrannan jäähallin akustiikka on Eastway-yhtiön miksaaja Ame Uusitalon mukaan hyvä, jopa konserteille sopiva. Vain pleksit häiritsivät hieman äänimaailmaa. Yritys oli rakentanut juhlan äänentoiston ja valaistuksen.

Valaistussa punaisessa lakanassa jäähallin seinällä luki ”Creating Future with Technology and Business.”

KUVATEKSTI

SEPPO RAUTIOVAARA

SaiPan naiset hoitivat muonituksen.

Kiekkokaukalossa oli 800 anniskelupaikkaa.

Teekkarilaulajat etsivät ääntä Jukka Lindin johdolla.

Kirjoittaja:
Maija Vehviläinen, Esa Vilenius