Pimeä tunti viivästyi Lappeenrannassa 10 minuuttia

Valtakadun pätkän ja Oleksin katuvaloja ei päästy sammuttamaan ajoissa. Putkilukkoon taltioitu katuvalokeskuksen avain oli vanhentunut. Huoltoyhtiö päästi sähkömestarin katuvalokeskukseen.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Maailmanlaajuinen Earth hour -tapahtuma alkoi dramaattisesti Lappeenrannan keskustassa. Kävelykatu Oleksin ja Valtakadun pätkän pimentäminen viivästyi kymmenen minuuttia lukko-ongelmien takia.

Kaupungin sähkömestari Pekka Korkiakoski kertoo, että valoja ei voitu sammuttaa kello 20.30, koska katuvalokeskukseen ei päästy ajoissa.

KORKIAKOSKI oli saanut Lappeenrannan Energiaverkot Oy:ltä avaimen. Tällä avaimella hän pääsi avaamaan putkilukon ja ottamaan putkilukosta avaimen.

Putkilukkoon taltioidulla avaimella hänen oli määrä päästä verkkoyhtiön muuntamoon, jossa kaupungin katuvalokeskus sijaitsee.

– Tarkistin iltapäivällä, että pääsen avaamaan putkilukon mutta en älynnyt tarkistaa putkilukossa olevaa avainta.

PIMEÄN TUNNIN alkuhetkillä kävi ilmi, että putkilukkoon taltioidulla avaimella ei päässyt muuntamoon katkaisemaan katuvaloja.

Putkilukossa oli vanhentunut avain, sillä muuntamon ja katuvalokeskuksen lukko oli uusittu syksyllä.

– Sain huoltoyhtiön nopeasti paikalle ja pääsin katkaisemaan katuvalot. Nyt on maailma pelastunut, Korkiakoski kertoi kello 20.50:n aikoihin.

MAAILMANLAAJUINEN Earth hour -tapahtumaa pimensi kävelykatu Oleksin sekä Kauppakadun ja Snellmaninkadun välisen Valtakadun. Lappeenrannan Energian toimistorakennus sekä vesitorni ovat myös pimeänä tunnin ajan.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen