Rakuunat siirtyvät Pelkosen komentoon

Rakuunakomentaja, everstiluutnantti Kari Pelkonen korostaa yhteisöllisyyttä ja yhteistyön voimaa.

HEIKKI SAIRANEN

LAPPEENRANTA. Maasotakoulu ja rakuunat Lappeenrannassa saavat tänään uuden apulaisjohtajan ja komentajan. Nykyinen rakuunakomentaja, everstiluutnantti Petteri Rokka luovuttaa tehtävänsä everstiluutnantti Kari Pelkoselle.

Everstiluutnantti Kari Pelkonen siirtyy tehtäväänsä Itä-Suomen sotilasläänin esikunnasta Kouvolasta. Rokka puolestaan on määrätty Maanpuolustuskorkeakoulun taktiikan laitokselle opettajaksi.

Everstiluutnantti Kari Pelkonen, 46, korostaa yhteisöllisyyttä ja yhteistyön voimaa. Kaveria ei jätetä -sanonta sopii hänen mukaansa juuri tähän aikaan varsin sopivasti.

– Yksin me emme ole mitään.

Pelkonen sanookin tekevänsä kaikkensa, jotta varusmiesten palvelunkeskeytykset jäisivät olemattomiin. Uusi rakuunakomentaja toivoo, että myös varusmiehet oppisivat sen tosiasian, että vain yhteistyössä on voimaa.

– On molempi parempi, etteivät varusmiehet keskeytä. Yhteiskunnallinen merkitys on suurempi kuin varsinaisesti Puolustusvoimien merkitys.

Pelkonen kunnioittaa myös perinteitä.

– Niin kauan kun meillä on sotaveteraaneja niin kauan he ovat myös meidän kunniavieraitamme.

Everstiluutnantti Kari Pelkonen uskoo selviytyvänsä hyvin, kun ja jos hän joutuu tänään istumaan rakuunahevosen selkään.

– Viime kesänä ratsastin edellisen kerran.

Kadettikoulussa Pelkosella oli myös ratsastuksen erityiskurssi, joten hevosen selkään istuminen ei tee yhtään tiukkaa.

Pelkonen siirtyy Lappeenrantaan Kouvolasta. Lappeenranta on tuttu paikka, vaikka hän ei ole täällä aiemmin palvellutkaan, sillä vaimo on täältä kotoisin. Perhe Pelkonen palaa siis vaimon juurille. Kesämökki on Taipalsaarella.

– Rakuunamäki on tuttu paikka ja kerho varsinkin, koska siellä meillä oli aikoinaan häät.

Pelkonen on lähtöisin Oulusta. Puolustusvoimien palveluksessa hän on kiertänyt muun muassa Hämeenlinnan, Brysselin ja Kouvolan.

Brysselissä hän oli kolme vuotta Suomen Nato-edustossa apulaissotilasedustajana.

l l l

Rakuunakomentaja Petteri Rokka luovuttaa tehtävänsä Kari Pelkoselle tänään Adolf Ehrnroothin aukiolla kello 13.50.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen