Riikka Sarasoja päätti värisuoraan

Riitta-Liisa Roponen oli Kontiolahden 30 kilometrillä ylivoimainen. Hopea kruunasi makeasti Lappeen Riennon hiihtäjättären Riikka Sarasojan kauden.

VESA SALMINEN

KONTIOLAHDEN värisuora ylitti Riikka Sarasojan odotukset. Sunnuntain vapaan 30 kilometrin hopeakin oli periaatteessa sijaa kirkkaampi kuin Sarasoja suunnitteli.

Pirjo Muranen jäi lopulta maajoukkuekolmikon kolmanneksi, eroa Lappeen Riennon hiihtäjään oli melkein kaksi minuuttia. Riitta-Liisa Roponen oli kilpailussa ylivoimainen ja löi Sarasojan kolmella ja puolella minuutilla.

– Tuntui raskaalta, mutta tuntui hyvältä, VIP-ravintolan ruokailuun matkalla ollut Sarasoja kuvasi.

Sarasoja sanoi lähteneensä liikkeelle rauhallisesti konetta käynnistellen. Perjantain parisprintti ja lauantain kultainen viesti tuntuivat vielä taustalla.

KAUSI ON päätöksessä, mutta ennen lomaa Sarasoja suunnitteli hiihtävänsä vielä Saarijärven keväthiihdoissa ensi viikonloppuna.

– Kausi ei lopu yhtään liian aikaisin. Ei ole enää hirveästi virtaa.

Koko kaudesta jäi Sarasojalle hyvä maku ja Kontiolahdesta vielä hieno päätös.

– Kausi lähti vähän nihkeästi liikkeelle, mutta olen pystynyt puristamaan koko kauden ilman notkahduksia.

Ensi kauden ja olympiatalven tavoite on selkeä: taas vähän lähemmäs maailman huippua.

RIITTA-LIISA ROPOSEN mestaruus oli odotettu, kun Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen olivat poissa. Kolmas peräkkäinen SM-voitto 30 kilometrin vapaalla sai Roposen kyyneliin.

– Ero muihin kilpailijoihin yllätti hieman, Roponen kertoi.

Kolmanneksi tullut Pirjo Muranen joutui pronssitaistossa yllättävän tiukille ampumahiihtäjänä tunnetun Anita Hakalan kanssa. Hakala hävisi Muraselle 8 sekuntia.

– Suksi oli luistoltaan tosi huono. Olin kuitenkin sitä mieltä, että pronssi on pakko ottaa, Muranen kertoi.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen