Imatran seutuopisto hyytyi Rautjärvelle

Seuraavaan yritykseen Imatran kaupunki varaa reilun aikalisän.

MATTI VEIJALAINEN

RAUTJÄRVI. Imatran seudun kuntien suunnitelma yhteisen seutuopiston perustamisesta hyytyi Rautjärvelle.

Rautjärven kunnanhallitus jäädytti opiston äänin 5-4. Hallituksen keskustalaiset jäsenet olivat seutuopistosopimuksen hyväksymisen takana. Muiden hallituspuolueiden edustajat olivat toista mieltä äänestäen enemmistönä asian uuteen valmisteluun.

Rautjärvellä myös sivistyslautakunta oli äänestänyt opistosta. Lautakunnan kanta opistosopimukseen oli täpärästi myönteinen.

IMATRAN kaupunki sekä Rautjärven, Ruokolahden ja Parikkalan kunnat ovat valmistelleet työväen- ja kansalaisopistojensa yhdistämistä yhdeksi vapaan sivistystyön seutuopistoksi, jonka ylläpitäjä olisi Imatran kaupunki.

Imatran sivistystoimen toimialajohtajan Jussi Virsusen mukaan seutuopiston valmistelu päättyy toistaiseksi tähän. Uutta yritystä seutuyhteistyön työvaliokunnan esityslistoille tuskin vähän aikaan nousee.

– Henkilökohtainen näkemykseni on, että tähän tarvitaan nyt kunnon aikalisä. Ehkä se menee seuraavalle vaalikaudelle saakka, Virsunen sanoo.

VIRSUSEN mukaan Imatralla ei ole intohimoa seutuopiston nopeaan uudelleen lämmittämiseen.

– Opistohanke on ollut Imatralta yhteistyötahdon osoitus seutuyhteistyökunnille. Imatra ei menetä yhteisen opiston kaatumisessa mitään. Meillä on oma hyvä työväenopistomme, jonka kehittämiseen keskitymme nyt, Virsunen toteaa.

Seutuopiston kaatumista Virsunen silti harmittelee. Opiston perustamisen varalle oli hänen mukaansa ehditty suunnitella muun muassa kieliopetuksen lisäämistä ja etäopetuksen kehittämistä.

IMATRALLA seutuopistosta on tehty kaupungin sivistyslautakunnan myönteinen päätös. Lisää päätöksiä oli määrä tehdä ensi viikolla.

Ruokolahden kunnanhallitus teki seutuopistosta myönteisen päätöksen maanantaina. Parikkalan kunnanhallitukseen asian oli määrä mennä ensi viikolla. Valmistelussa tavoitteena oli, että Imatran vetämä seutuopisto aloittaa toimintansa vuonna 2010.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen