Imatran vapaa-aikakeskus saa liki 40 miljoonan elvytysruiskeen

YIT:n aluejohtaja Pentti Karhu uskoo lujasti Imatran vapaa-aikakeskuksen vetovoimaan. Uusien vapaa-ajan asuntojen rakentamiseen päästäneen jo ensi vuoden aikana.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. YIT, Etelä-Karjalan kuntoutumissäätiö ja Imatran kaupunki panostavat Ukonniemen vapaa-aikakeskuksen kehittämiseen kymmeniä miljoonia euroja seuraavan viiden vuoden aikana.

Maanantaina solmitun aiesopimuksen mukaan YIT rakentaa Imatran kylpylän yhteyteen ja välittömään läheisyyteen kaikkiaan noin 150 omistuspohjaista vapaa-ajan asuntoa.

Valtaosa asunnoista tulee kolmeen kerrostalomaiseen huoneistohotelliin kylpylän välittömään läheisyyteen.

Vapaa-ajan asuntojen rakentaminen on määrä toteuttaa vuoden 2016 loppuun mennessä. YIT:n aluejohtaja Pentti Karhu uskoo, että loma-asuntojen rakentamiseen voidaan päästä jo ensi vuoden aikana.

– Sitä ennen on saatava voimaan tarvittavat kaavamuutokset ja tehtävä kohteiden ennakkomarkkinointi.

YIT:lle Ukonniemen alueen kehittäminen on 30-35 miljoonan euron investointi. Karhu ei pelkää kylpyläbisneksen tai vapaa-ajankeskusten kilpailua Etelä-Karjalassa.

– Monessa hankkeessa emme voi olla mukana, eikä ole edes järkeä olla mukana. Täällä olemme.

YIT:n rakentamiin vapaa-ajan asuntoihin kytkeytyy Imatran kylpylän operoimia omistamista ja asumista helpottavia palveluja, kuten asuntojen edelleen vuokraus, siivous ja kiinteistönhuoltopalvelut.

IMATRAN kylpylälle kylpylään tukeutuvien vapaa-ajan asuntojen määrän huima kasvu merkitsee laajentamistarvetta. Kylpylään ylläpitävän Etelä-Karjalan kuntoutumissäätiön toimitusjohtajan Aulis Multisillan mukaan yhteistyö YIT:n ja Imatran kaupungin kesken mahdollistaa kylpylän palvelujen ja majoituskapasiteetin kehittämisen pitkäjänteisesti ja tasapainoisesti.

– Tähän saakka alueen kehittämisen käytännön toimet ovat olleet kylpylän ja säätiön vastuulla. On erinomaisen hyvä asia, että saamme alueelle uutta pääomaa ja uudenlaisia asiakkaita, Multisilta sanoo.

Hänen mukaansa kylpylän on kyettävä vastaamaan loma-asuntojen rakentamisen yhteydessä syntyvään palveluiden lisäkysyntään.

Ensimmäisenä askeleena on kylpylän allasosaston laajentaminen noin 500 neliöllä. Laajennus käsittää paitsi allas- myös saunatiloja.

Samalla kylpylälle haetaan myös uutta vesipuistomaista ilmettä.

– Imatran kylpylä on tähän saakka ollut tietoisesti aikuispainotteisempi kylpylä. Jatkossa olemme yhä enemmän kylpylä, joka palvelee myös perheitä ja erityisesti lapsiperheitä.

ALLASOSASTON laajennus ajoitetaan loma-asuntojen rakentamisen yhteyteen. Laajennuksen kustannusarvio on pari miljoonaa euroa. Laajennuksen rahoituksesta vastaa Imatran kaupunki.

– Ohjaamme YIT:ltä tonttikaupoista saatavista tuloista kaksi miljoonaa euroa kylpylän laajennukseen. Tonttien arvo on kaikkiaan noin 2,8 miljoonaa euroa. Loppuosa kauppasummasta menee Ukonniemen alueen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, kaupunginjohtaja Pertti Lintunen sanoo.

Hänen mielestään siinä, että Imatran kaupunki tukee kylpylän laajentamista ei ole mitään ihmeellistä.

– Kyse on matkailullisesti meidän tärkeimmän tuotteemme vetovoimaisuuden varmistamisesta.

– Investoinnit kasvattavat alueen toimijoiden liikevaihtoa ja työpaikkojen määrää, Lintunen korostaa.

KUVATEKSTI

VESA LAITINEN

Imatran kylpylän ja Ukonniemen alueen kehittämisestä kertoivat maanantaina muun muassa toimitusjohtaja Jarmo Ikäheimonen, aluejohtaja Pentti Karhu, kaupunginjohtaja Pertti Lintunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen