Savitaipaleelta nousi lähes 2,5-kiloinen ahven

Pekka Ristola sai jättiahvenen verkolla Saimaan Partakoskelta. Ristolan saalis on ennätysluokkaa. Eero Korhola on myös saanut samoilta vesiltä yli kaksikiloisia ahvenia.

SAVITAIPALEELTA on noussut valtava ahven. Savitaipalelainen Pekka Ristola on saanut verkosta peräti 2,48-kiloisen ahvenen.

Pituutta kalalla oli 50 senttiä ja ympärysmittaa 40 senttiä. Ahven nousi 60 millin verkolla Saimaan Partakoskelta keskiviikkona.

Ristolan ahven on ennätysluokkaa. Se on kymmenen grammaa painavampi kuin virallinen Suomen ennätys. Ristola ilmoittaa saaliinsa ennätyskalarekisteriin.

RISTOLALLA oli neljä verkkoa peräkkäin. Saaliina oli yksi ahven.

– Lähdin pyytämään lahnaa, kun pihlaja kukkii ja on lahnan kutuaika. Olin mökillä ja ajattelin, että pääsen lahnaa savustamaan.

– Ahven oli pyörittänyt verkkoa ympärilleen. En alussa tiennyt, mikä kala se on.

Ahvenessa oli mätiä 400 grammaa, mikä selittää pullean ulkomuodon. Ahven nousi viiden metrin syvyydestä.

2,48-KILOISESTA ahvenesta tuli ylimääräinen ohjelmanumero Savitaipaleen keskiviikkoisille markkinoille.

Ristola meni saalistaan kauppaan punnituttamaan. Tori oli täynnä ihmisiä. Ristola joutui jättämään autonsa kauemmas ja kävelemään torin halki ahven muovikassissa.

– Torilla oli tuttuja ja tuntemattomia, melkein puoli pitäjää sen näki. Kyllä ne ihmettelivät. Yksi mies luuli ahventa lahnaksi.

SAMASTA paikasta Ristola on saanut tänä vuonna myös 8,5-kiloisen hauen, 3,4-kiloisen lahnan sekä 2,005-kiloisen säynävän. Takavuosina hän sai 1,8-kiloisen ahvenen.

Myös lappeenrantalainen Eero Korhola on pyytänyt samoilta Partakosken vesiltä yli kaksikiloisia ahvenia. Hänen 2,39-kiloinen ahvenensa on ennätyskalarekisterissä neljäntenä.

Lappeenrannan Mikonsaarenselältä nousi toukokuun alussa 2,24-kiloinen ja 54,5-senttinen ahven. Sen saivat Erkki Suoknuuti ja Erkki Mustonen 70 millin verkolla.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen