Imatra vaihtaa yrittäjää Neitsytniemessä

Kartanon omistava Imatran kaupunki suunnittelee uutta tarjouskilpailua syksyksi.

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Imatran kaupungin omistamassa Neitsytniemen kartanossa on odotettavissa vuokralaisen vaihdos. Kaupunki on päätynyt irtisanomaan kartanon nykyisen pitopalveluyrittäjän kanssa tehdyn vuokrasopimuksen. Irtisanomisaika on puoli vuotta.

Hallintojohtaja Marita Toikan mukaan uusi tarjouskilpailu voidaan järjestää syksyllä siten, että seuraava yrittäjä voisi aloittaa kartanossa ensi vuodenvaihteen tienoossa.

Toikan mukaan kaupungin johto keskustelee Neitsytniemen tulevasta konseptista kaupungin keskeisten luottamushenkilöiden kanssa ennen uusien ratkaisujen tekoa. Todennäköisimmältä etenemistavalta vaikuttaa kartanon ulkoistamisen jatkaminen.

KAUPUNKI päätti vuokrata edustustilanaan olleen kartanon ulos, koska sen ylläpitokulut olivat kaupungin oman käytön määrään nähden korkeat. Toinen ulkoistamisen peruste oli edustustilana olleen kartanon avaaminen myös kaupunkilaisille.

Ensimmäinen vuokralainen aloitti kartanossa viime keväänä, mutta vuokraisännän mielestä talon käyttö ei ole ruoka- ja kahvilapalvelupaikkana toteutunut Toikan mukaan toivotulla tavalla.

– Tilanne on valitettava sekä kaupungin että erityisesti yrittäjän kannalta, Toikka pahoittelee.

Neitsytniemen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi määritelty kartano siirtyi Imatran kaupungin omistukseen Enso-Gutzeitilta 1970-luvulla. Kaupunginmuseo toimi kartanossa ennen muuttoaan kulttuurikeskuksen tiloihin.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/ANNE VIHAVAINEN

Neitsytniemen kartanon uusi yrittäjä aloittaa todennäköisesti vuodenvaihteessa.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen