Categories
Artikkelit

Miro Veijalaiselle on luvassa sadetta, ukkosta ja hyvää tuulta

Miro Veijalainen aloittaa joukkueiden EM-kisat tänään Walesissa. Annika Korkeila jatkaa naisten joukkueessa viikkoa myöhemmin Sloveniassa.

VESA SALMINEN

NORMAALI puuttomana kumpuilevan links-kentän tarjonta odottaa Miro Veijalaista Walesissa. Tuulta, sadetta ja vähän ukkosta meren äärellä.

– Ensimmäinen tavoite on päästä lyöntipelikarsinnasta kahdeksan parhaan joukkoon. Sen jälkeen asetetaan uudet tavoitteet, Veijalainen mietti golfin amatöörien joukkue-EM:n avajaisia odotellessaan.

– Meillä on hyvä tiimihenki, kaikki tulevat kaikkien kanssa toimeen ja hyvä tsemppi päällä. Sehän se tärkein juttu on.

Joukkuekisa pelataan miehissä 30.6.-4.7. Walesin Conwyn kentällä. Naiset ovat vuorossa viikkoa myöhemmin Slovenian Bledissä. Naisissa Viipurin Golfin värejä edustaa Annika Korkeila.

– Ihan hyvä fiilis on, varsinkin nyt treenipäivät ovat menneet ihan hyvin ja vedot lähteneet ihan asiallisesti, Veijalainen mietti.

KAHDEN harjoituskierroksen jälkeen Veijalainen piti Conwya bunkkereineen mielenkiintoisena.

– Kenttä ei vaikuta mahdottomalta, mutta tietysti se vaihtelee kelin mukaan, jos vähän alkaa tuulla ja sataa.

Ensimmäiselle lyöntipelipäivälle sääennuste lupaa hyvää keliä, mutta sen jälkeen muuttuu tuulisemmaksi ja sade alkaa ropista. Lauantain huipennusta kohti mentäessä ukkonenkin ilmeisesti vierailee sotkemassa kuvioita.

– Kyllä se sitten tulee haasteelliseksi. Pelin luonne muuttuu kyllä.

Veijalainen kuvaa kenttää perus-linksiksi.

– Ei puita ollenkaan ja pitkää heinää, jos lyö väylältä vinoon. Muuten ihan asiallinen.

– Yllättävän pehmeät griinit. Varmaan ennen harkkapäiviä on tullut vettä jonkun verran.

Tiistaina aloitetaan lyöntipelikarsinnoilla ja sen jälkeen alkavat maiden väliset reikäpelit torstaina ja perjantaina. Mitaleista pelataan lauantaina.

– Sanotaan, että kaikkeen meillä on tsäänssit, kun vain onnistutaan. Sen suurempia puheita ei kannata puhua.

– Kyllä meillä ovat kaikki käyneet näitä kisoja ennenkin, harjoittelijoita ei ole mukana. Kokemusta pitäisi olla tarpeeksi.

MIRO VEIJALAINEN on mukana Team Finland EM 2010 -ryhmässä. Sen jälkeen amatööriuran pitäisi kääntyä kohti ammattilaisuutta.

– Sen kauden jälkeen on varmaan paljon valmiimpi. Tavoitteena on, että pystyisi ensi kauden eli 2010 jälkeen lähtemään ammattilaiseksi, 21 vuotta viikon päästä täyttävä Veijalainen miettii.

Team Finlandissa valmennuksesta vastaa Staffan Johansson. Lappeenrannassa työt jatkuvat Marko Kostensalon ja fysiikkapuolta vetävän Jussi Huhtalan kanssa.

YKSI ETAPPI on armeijan urheilukoulun saaminen päätökseen syyskuun lopulla.

– Ei se ainakaan häirinnyt ole, hyvin on päässyt treenaamaan. Ehkä armeija on tuonut hyvää vaihteluakin, kun on päässyt vähän golfista ulos.

– Toisaalta en ole kevättalven aikana ollut siellä kuin ihan yksittäisiä päiviä. Ei voi sanoa, että armeija olisi ainakaan sotkenut mitään.

KAUSI ALKAA kiihtyä hiljalleen, sillä takana Veijalaisella on vasta pari kisaa Suomessa ja keväällä Englannissa ja Irlannissa sekä talvikaudella yksi Portugalissa.

– Englannissa oli ihan asiallista touhua, Suomessa kumpikin kisa oli vähän rikkonainen. Paljon hyvää, mutta sen verran huonoakin, ettei ole ihan kärkitaistoihin yltänyt.

Seuraava etappi Walesin jälkeen on Turussa reilun viikon kuluttua pelattava SAS Masters Tourin osakilpailu, mutta sinne pääsy on vielä avoinna. Tärkeä tavoite on myös Challenge Tourin Suomen kisa.

Joukkueet

Naiset, Bled, Slovenia 7.-11.7.

Annika Korkeila VG, Linda Henriksson ViGC, Peppiina Kaija ViGS, Elina Nummenpää NRG, Noora Tamminen TG, Maiju Uusi-Simola ViG

Miehet, Conwy, Wales 30.6.-4.7.

Miro Veijalainen VG, Toni Hakula EGS, Janne Kaske ViG, Tapio Pulkkanen KG, Kalle Samooja AG, Henri Satama NGK.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen