Categories
Artikkelit

Sorsa räväytti lankulta historiaa

ANSSI SILVENNOINENJÄMSÄ. Elina Sorsa oli Jämsän loikkakarnevaalien ykkösnimi. Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Sorsa paransi omaa kolmiloikkaennätystään 19 sentillä lukemiin 13,72 ja nousi Suomen kaikkien aikojen listalla kahdeksannelta sijalta neljänneksi.Samalla Sorsa, 22, petrasi omissa nimissään ollutta kauden kotimaista kärkitulosta yli puolella metrillä. – Osasin odottaa hyvää tulosta, sillä olen hyvässä kunnossa ja tavoitteet ovat kuitenkin vielä pikkuisen kauempana, iloinen Sorsa kertoi kisan jälkeen.Olosuhteet suosivat viimeisellä kierroksella syntynyttä ennätyshyppyä, sillä Sorsan pomppuja siivitti 1,5 metriä sekunnissa puhaltanut myötäinen tuulenvire. – Tämä oli ensimmäinen kisa varmaan moneen vuoteen, kun kaikki hypyt olivat hyväksyttyjä. Ennätys oli tietysti ihan ykkösjuttu, mutta askelmerkin osuminen tulee heti siinä perässä. Sen kanssa oli ollut ongelmia, kun teimme muutoksia juoksuun.Universiadeissa seuraavan kerran kilpailevan Sorsan jälkeen toiseksi sijoittui Äänekosken Urheilijoiden Teija Hannila tuloksella 13,38. Kolmas oli IF Drottin Sofi Liljekvist, jonka paras hyppy kantoi 13,33. Loikkakarnevaalien miesten kilpailun voittoon ponkaisi Aleksi Tammentie niin ikään uudella kotimaisella kärkituloksella 16,12. Samalla Tammentie ylitti ensimmäistä kertaa urallaan 16 metriä. Imatran Urheilijoiden 22-vuotias Antti Inkinen hyppäsi kolmanneksi tuulituloksella 15,13. Tammentien ja Inkisen väliin kiilasi lapualainen Jussi Tuunanen tuloksella 15,33.KUVATEKSTIES-ARKISTO/TUULI TRUHPONENElina Sorsan edellinen ulkoratojen kolmiloikkaennätys 13,53 syntyi heinäkuussa 2007 Jyväskylässä.

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: