Categories
Artikkelit

Uukuniemen historiakirja kotiseutujuhlan teemana

PARIKKALA. Lauantaina ja sunnuntaina vietettävien Uukuniemi-juhlien pääaiheena on Uukuniemen historiateos. Se julkistetaan lauantaina ja tulee saman tien myyntiin.Teos keskittyy sotien jälkeiseen aikaan, sillä vanhemmista ajoista on koottu historia jo aikaisemmin. Teoksen laatimisesta päätettiin jo Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen kuntaliitoksen yhteydessä. Teoksen on laatinut joensuulainen filosofian maisteri Jaana Juvonen. Työtä on valvonut Paavo Tiaisen johtama historiatoimikunta. Kirjan kokoaminen aloitettiin vuonna 2007.Tiaisen mukaan teoksessa on 320 sivua. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli 500-600-sivuinen kirja, mutta sitä jouduttiin rahan puutteessa supistamaan. Teos on mielenkiintoinen varsinkin hsitoriaa harrastaville, vaikka suuria yllätyksiä sieltä ei ole jäänyt Tiaisen mieleen. Kirjan sisälö on pidetty visusti salassa ennen julkistamispäivää.Kirjasta on otettu 500 kappaleen painos ja se tulee myyntiin lauantaina.Kirjan julkistamisjuhla on kello 13 säästä riippuen joko Uukuniemen kirkolla tai Pitäjäntuvan pihalla.JUHLAT jatkuvat sunnuntaina juhlajumalanpalveluksella. Pääjuhlaa vietetään kello 13 alkaen. Juhlapuhujana on Karjalan liiton toiminnanjohtaja Satu Hallenberg.Uukuniemi-juhlat ovat aikaisemmin vetäneet parituhatpäisen yleisön maan eri kolkista. Pian 60-vuotias Uukuniemi-seura on saanut paljon uusia jäseniä kuntaliitoksen jälkeen, ja jäsenmäärä on jo 450. Seuran vuosikokous on lauantaina aamupäivällä. Karjalan liiton seuroihin on alkuvuonna liittynyt jo pari tuhatta uutta jäsentä, joten karjalaisten juurien vaaliminen on kasvussa.

Ilkka Pohjalainen

Kirjoittaja: