Holiday Clubin Rauhan alueen kylpylähotellin rahoitus yhä auki

Holiday Club Resortsin toimitusjohtaja ei osaa vielä kertoa, kuluuko rahoitusratkaisuun kuukausi vai vuosia.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTA. Saimaa Gardensin alueelle Rauhaan suunnitellun kylpylähotellin rahoituskuviot ovat edelleen auki. Toimitusjohtaja Vesa Tengmanin mukaan lopullista ratkaisua ei ole saatu aikaan.

– Merkittävä osa rahoituksesta on auki. Töitä tehdään, mutta lopullista aikataulua rakentamispäätökselle en osaa vielä sanoa.

Tengman ei halua haarukoida rahoitustarpeita, koska isossa kokonaisuudessa monien osien on loksahdettava kohdalleen samalla kertaa.

– Rahoituksen saaminen pk-yritykselle ei ole helppoa tällä hetkellä. Se on lähes mahdotonta, hän kuvailee taloustilanteen tuomia haasteita.

Tengmanin mukaan kaikki kylpylähotellia koskevat suunnitelmat ja rakennusluvat ovat valmiina. Hän uskoo kokonaiskustannuksiltaan 63 miljoonan euron hotelliprojektin käynnistyvän nopeasti sen jälkeen, kun kaikki rahoitusratkaisut ovat kunnossa.

– Nyt en vain pysty sanomaan, meneekö siihen kuukausia vai vuosia. Kesän aikana tilanne ei ole muuttunut.

Holiday Club avaa syksyllä uuden hotellikohteen Levin hiihtokeskuksessa. Yritys on tiloissa vuokralaisena ja pyörittää hotellitoimintaa. Rakentamisesta ovat vastanneet kiinteistösijoittajat.

Vastaavaa kuviota Tengman hakee myös Rauhaan.

– Tarkoitus on löytää kiinteistösijoittaja, ja me tulemme siihen vuokralaiseksi.

Kylpylähotellin rakentamisesta Tengmanin yritys on tehnyt aiesopimuksen rakennusliike SRV:n kanssa.

Työeläkevakuuttaja Varma on yksi Holiday Club Resortsin omistajista, ja se on mainittu myös yhtenä kylpylähotellin rahoittajana.

Varman kiinteistöistä vastaavan sijoitusjohtajan Jorma Kuokkasen mukaan sijoituspäätöksiä kiinteistörahoituksesta ei vielä ole tehty.

– Olemme käyneet asiasta neuvotteluja, ja suhtaudumme projektiin positiivisesti. Oman käsitykseni mukaan hankkeen rahoituskuviot ovat auki, eikä se ole vielä siinä vaiheessa, että lopullisia päätöksiä olisi voitu tehdä.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki