Kuninkuusraveihin tuleville löytyy vielä majoitusta

Omakotitaloja ja kerrostalojen huoneistoja sekä mökkejä löytyy kohtalaisen runsaasti. Hotelliin mahtuu vielä Imatralla.

TEEMU SAINTULA

LAPPEENRANTA. Kuninkuusraveihin mielivälle on vielä nukkumapaikka kaupungissa tai jossakin lähistöllä.

Yksityiset ovat sankoin joukoin tarjonneet asuntojaan vuokralle kuninkuusraviviikonlopun ajaksi. Kuninkuusravien sivuilla olevalla listalla on kolmatta sataa vapaata kohdetta muun muassa omakotitaloissa, kerrostaloissa ja kesämökeillä.

– Listalta tosin poistuu nimiä joka päivä. Varmasti vuokraaminen tästä vielä kiihtyy. Listalla on onneksi paljon nimiä. Siitä kiitos, sanoo Lappeenrannan raviradan monitoimimies Anssi Muhonen.

Listalla lienee myös haamunimiä. Etelä-Saimaa soitti yhdelle taloaan vuokranneelle miehelle, jonka tiedot listalta löytyivät. Mies kuitenkin kertoi, ettei enää aiokaan taloaan vuokrata. Hän viettää siellä aikaansa vaimonsa kanssa. Muhonen ei osaa arvioida, kuinka paljon haamunimiä on. Listalla voi olla myös kohteita, jotka on jo vuokrattu.

Muhosen mukaan tähän mennessä parhaiten ovat menneet raviradan, keskustan ja sataman lähistöllä olleet kohteet.

Muhonen on suositellut vuokraajien perivän noin sadan euron vuokraa kultakin henkilöltä viikonlopun ajalta. Hän on huomannut, että osa on hinnoitellut selvästi yli.

KARAVAANAREILLE ja telttailijoille paikkoja vielä on Lappeenrannassakin. Huhtiniemen Matkailukeskuksen johtaja Juha Oksanen sanoo, että portilla voi ilmoittautua. Sen sijaan vapaita mökkejä Huhtiniemessä ei enää ole.

Imatralla leirintäalueelta niitä kuitenkin vielä löytyy. Imatra Camping Ukonniemen leirintäalueen vuoropäällikkö Niina Hintsala sanoo, että sekä perjantain ja lauantain että lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi löytyy erikokoisia mökkejä.

Hintsalan mukaan moni leirintäalueelle tulija on kertonut menevänsä raveihin Lappeenrantaan.

LAPPEENRANNAN hotelleihin on enää perin vaikea päästä.

– Me olemme täynnä, kertoo Hotelli Lappeen hotellipäällikkö Katja Pellinen.

– Täyttä on. Jonotuslistalta voi vielä päästä, kun joitakin varauksia on vahvistamatta, sanoo puolestaan Scandic Patrian vastaanottopäällikkö Topi Mäkinen.

Imatralla tilaa on vähän paremmin hotelleissakin.

– Meillä on erikokoisia huoneita vielä perjantain ja lauantain väliseksi yöksi. Lauantain ja sunnuntain väliseksi on enää vain yhden hengen huoneita, toteaa Cumulus Imatran vuoropäällikkö Jenna Joronen.

Etelä-Karjalan Matkailun kautta oli perjantaina saatavilla muutama peruutuspaikka Imatra Cumulukseenkin.

Imatralta on matkaa Lappeenrantaan noin 30 kilometriä.

Lisäksi tilaa löytyy ainakin Luumäen motellista ja Harjun oppimiskeskuksesta. Luumäeltä on raviradalle noin kaksikymmentä kilometriä ja Harjun oppimiskeskuksesta noin 70 kilometriä.

Ravicamping-alueella Lappeenrannassa on enää vain sähköttömiä paikkoja jäljellä.

KUVATEKSTI

LAURA POHJAVIRTA

Lappeenrannan ilmailuyhdistyksen varapuheenjohtaja Jukka Himanen odottaa yöpyviä ravivieraita yhdistyksen lentokonehalliin.

Majoitusta keskitetysti ja muutenkin

Etelä-Karjalan Matkailu on hoitanut keskitetysti osaa Kuninkuusraveihin liittyvästä majoituksesta.

Esimerkiksi osa hotellimajoituksesta on mennyt sen kautta. Osan hotellit ovat myyneet normaalisti itse.

Etelä-Karjalan Matkailun jäljellä olevan ryhmätarjonnan löytää osoitteesta www.gosaimaa.fi/kuninkuusravit Yksityistä majoitusta voi katsoa klikkaamalla vasemmasta palkista kohtaan Yksityismajoitus osoitteessa www. kuninkuusravit.fi

Kirjoittaja:
Teemu Saintula