Categories
Artikkelit

Loukkaantumiset kutistivat LUM:n SM-viestiryhmän

Etelä-Karjalan mitalitoivo SM-viesteissä on LUM:n miesten kävelyjoukkue. Imatran Urheilijoiden virkeä juniorityö näkyy jo viestijoukkueiden määrässä.

ANSSI SILVENNOINEN

Lappeenrannan Urheilu-Miesten ryhmää SM-viesteihin koonnut Teuvo Laukkanen huokaa syvään ja naurahtaa uupuneesti päälle. Epäonni on koetellut LUM:n ryhmän kasaamista viikonloppuna Raahessa kisattaviin SM-viesteihin.

Viime kesänä vihreät värit olivat edustettuina Espoossa 17 joukkueen voimin.

Tänä vuonna loukkaantumiset runtelivat LUM:n ryhmän yhdeksään joukkueeseen.

– Viisi-kuusi joukkuetta jäi yhdestä juoksijasta kiinni. Ja vaikka nytkin nuorin joukkueen jäsen on 11-vuotias Alisa Vainio, ei aivan nuoria junioreja voi mahdottomasti paikkaamaan ottaa.

– Isot seurat pystyvät paikkaamaan sen yhden-kahden urheilijan poissaolon helposti, kun meillä murtuu siitä koko joukkue pois, Laukkanen kuvailee.

Vuosi sitten LUM:lla oli yhteensä kuusi joukkuetta naisten ja 19-vuotiaiden naisten sarjoissa. Tänä vuonna ei yhtään.

Suurimman loven menestystoiveisiin tuo naisten pikaviestijoukkueen poissaolo. Kesän 2006 SM-kultajuhlat ovat LUM:n väellä vielä hyvin muistissa.

Kultajoukkueen jäsenistä Elina Sorsa suuntaa viikonloppuna universiadeihin. Maiju Björkholm ja Ilona Ranta ovat jo kilpailleet, mutta parantelevat Laukkasen mukaan vielä itseään.

– Säästely voi olla ihan viisastakin, jos mitalimahdollisuudet ovat pienet.

LUM:n menestystoiveet kohdistuvat SM-kultaa puolustavaan miesten kävelyjoukkueeseen. Laukkasen mukaan myös miesten pikaviestijoukkueella on mahdollisuus yltää finaaliin.

– Paljon tosin on kiinni siitä, kestääkö Jorma Räsäsen jalka testin Imatran Inkeri-kisoissa.

– Suikan Jarilta odotetaan 10.50-aikaa, kunhan olosuhteetkin osuvat kohdalleen.

Joukkuemäärä ei ole suoraan verrannollinen mitalimäärään. Laukkanen muistelee Kokkolaa 1988, jolloin LUM:n kuuden joukkueen ryhmä nappasi SM-kullan ja -pronssin.

– Seuraavana vuonna meillä oli kotikisat ja 17 joukkuetta, mutta mitaleja ei tullut ainuttakaan.

Imatran Urheilijoiden leirissä tunnelmat ovat SM-viestien alla iloisen toiveikkaat. Vuosi sitten seura ei osallistunut SM-viesteihin lainkaan, mutta tänä vuonna kisaamassa on viisi joukkuetta.

– Kasvu on luonnollinen jatkumo menestykselle nuorempien seuracupeissa, jossa olemme voittaneet muun muassa LUM:n. Nyt tuo joukko alkaa tulla siihen ikään, että voivat kilpailla 15-17-vuotiaiden sarjoissa, Asikainen sanoo, IU:n Lauri Asikainen sanoo.

Toissa vuonna IU lähetti Turun SM-viesteihin vain 19-vuotiaiden miesten 4×300 metrin joukkueen, joka toikin SM-hopeaa.

Tuon mitalijoukkueen Janne Määttä ja Panu Jantunen ovat tulevana viikonloppuna seuran toivot miesten 4×800 metrillä.

Muita osuuksia vievät kymmenen vuoden kisatauolta paluun tehnyt Tero Koivisto ja maratoonari Harri Nissinen.

– Harri on juossut eläissään kolme 800 metrin kisaa, mutta takuuvarmasti kahteen minuuttiin tai jopa vähän alle, Asikainen kertoo.

– Miesten tavoite on pääsy kuuden joukkoon. Muilla joukkueilla tavoite on kahdeksan joukkoon, ja pikajuoksupojilla finaaliin.

LUM SM-viesteissä

N 3x3000m kävely

N17 4x100m, 4x300m

T15 4x800m

M 4x100m, 3x5000m kävely

M 19 4x100m ja M 19 4x100m aj. ja M 19 4x400m IU SM-viesteissä M 4x400m, 4x1500m

M17 4x100m, 4x300m

P15 4x800m

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen