Mukulakivillä vietetään Yötä

Linnoituksen yö tänään perjantaina ja huomenna lauantaina aloittaa Lappeenrannan 360-vuotisjuhlaviikon.

SARI PULLINEN

LAPPEENRANTA. Linnoituksen yö aloittaa Lappeenrannan 360-vuotisjuhlien tiiviin tapahtumaviikon.

Tänään perjantaina 31. heinäkuuta ja lauantaina 1. elokuuta Linnoitus on keskeinen tapahtumapaikka juhlatelttoineen, esiintymislavoineen ja museoineen.

Juhlateltan konserteissa esiintyvät perjantaina muun muassa Agents ja Jam Rock Band. Lauantain viihdyttäjiä ovat Lappeenrannan kaupunginorkesteri solistinaan Kai Hyttinen ja sen jälkeen Stratovarius.

Linnoituksen Kristiinankatu suljetaan liikenteeltä perjantai-iltana kello 18 ja avataan yöllä tapahtumien päätyttyä. Katu suljetaan jälleen lauantaiaamuna kello 11 ja avataan yöllä. Liikenne on poikki Patrian kulmalta Linnoitusniemen kärkeen saakka. Satamatie on auki liikenteelle.

Tapahtuma tuo Linnoitukseen 50 vessaa, 500 neliötä tanssilattiaa ja yli 400 metriä aitaa. Juhlateltassa on tilaa 1 800 neliötä.

Museot ovat avoinna normaalia pidempään päätapahtumapäivänä lauantaina 1. elokuuta: Ratsuväkimuseo kello 11–21, taidemuseo 11–20 ja Etelä-Karjalan museo 11–24.

Pääsylippu yhteen museoon maksaa euron. Kolmen euron yhteislipulla pääsee jokaiseen kolmeen museoon. Yhteislippua myydään kello 17:een asti.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO

Sari Kaasinen esiintyy SetAkat-ryhmänsä kanssa perhjantaina satamatorin lavalla kello 18 alkavassa iltaohjelmassa.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen