Semiotiikan verkkoyliopisto varautuu toiminnan lopettamiseen

Opetusministeriön ja Imatran kaupungin avustukset ovat kattaneet yli 40 prosenttia kuluista.

HANNU OJALA

IMATRA. Imatralla toimiva Semiotiikan verkkoyliopisto ja sen taustalla oleva Semiotiikkainstituutti varautuvat toiminnan lopettamiseen. Verkkoyliopisto saa viimeistä vuotta opetusministeriön toiminta-avustusta.

Myös Imatran kaupunki miettii uudelleen avustustaan semiotiikkaan. Tänä vuonna Imatran kaupunki on myöntänyt toimintaan 40 000 euron perusavustuksen ja sen lisäksi 3 000 euron toiminta-avustuksen kesäkuussa pidetyn semiotiikan kesäkoulun järjestelyihin.

Yliopiston ja Semiotiikkainstituutin vuosibudjetin 240 000 eurosta opetusministeriön ja Imatran kaupungin rahoitusosuus on ollut lähes 100 000 euroa.

Verkkoyliopisto valmistelee ensi helmikuuksi Imatralle perinteistä semiotiikan talvikoulua. Vuoden 2010 kesäkoulun järjestelyt ovat vielä aloitusvaiheessa.

Verkkoyliopiston hallintojohtaja Maija Rossi toivoo rahoituksen turvaavan toiminnan jatkumisen, mutta sanoo yliopiston myös varautuvan lopettamiseen. Ennakoivana toimena yliopisto ei ole ottanut alkaneelle lukuvuodelle uusia opiskelijoita, ja nykyisten opiskelijoiden uskotaan saavan opintonsa loppuun ensi vuoden puolella.

Verkkoylipiston opiskelijat ovat kirjoilla eri yliopistoissa ja korkeakouluissa, mutta suorittavat semiotiikan opintojaan verkkoyliopiston sateenvarjon alla.

Yliopiston toiminnan rahoituksen hoitaa Semiotiikkainstituutti.

Vuoteen 2007 rahoitusta toimintaan saatiin myös Euroopan unionilta, ja silloin Imatran kaupungin osuus oli vielä yli 140 000 euroa. Projektirahoituksen päätyttyä instituutti haki kumppanikseen Lapin yliopistoa, mutta neuvottelut eivät johtaneet yhteistyöhön.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala