Yleisömäärä ja miesnäyttelijöiden vähäisyys päättävät Lehmus-kierrokset

Kierroksia on jäljellä vielä neljä. Kesy keskittyy jatkossa talviesityksiin. Ensimmäinen oma ensi-ilta on joulukuussa

LAPPEENRANTA. Laila Hirvisaaren Lappeenranta-sarjaan pohjautuvat Lehmusten kaupunki -draamakierrokset päättyvät ensi torstaina. Teatteriyhdistys Kesy on tuottanut Helena Anttosen dramatisoimaa kierrosta nyt kaksi kesää eikä suunnittele jatkavansa kierroksia ensi vuonna.

Yleisön mielenkiinto alkaa hieman jo hiipua, ja etenkin miesnäyttelijöitä on ollut vaikea saada mukaan.

Vielä on neljä mahdollisuutta tavata Ilona,Vehmas ja muut kirjojen hahmot aidossa ympäristössä.

– Kierrokset ovat vetäneet tänä kesänä yleisöä kohtalaisesti, noin 20 kutakin kierrosta kohti. Se on sopivan kokoinen ryhmä. Viime vuonna ryhmässä saattoi olla kerralla 40 ihmistä, mikä teetti jo vaikeuksia, kertoo Minna Mänttäri Kesystä.

Kesy aikoo painottaa toimintansa jatkossa talvikauteen. Joulukuussa tulee ensi-iltaan sen ensimmäinen oma produktio Vetyä, perkele. Sitä esitetään Lappeenrannan kaupunginteatterin Veeran kammarissa.

– Siinä käsitellään ajankohtaisia lappeenrantalaisia ilmiöitä kuten Tali–Ihantala-museota esimerkiksi, paljastaa Mänttäri.

Hän on yhdistyksen puheenjohtajan Susanna Kaupin ohella toinen käsikirjoittaja.

Mänttäri haaveilee myös musiikki-illasta, sillä yhdistyksessä on runsaasti musiikillista osaamista.

Lehmusten kaupunki -kierrosten lippuja myydään ennakkoon Lippupisteen toimipaikoissa. Lappeenrannassa Lippupisteen toimipisteet ovat kaupunginteatterilla ja Citymarketissa. Lippuja on myös myynnissä R-kioskeilla tapahtumanumerolla 19317.

Jos kierroksille mahtuu, lippuja saa lähtöpaikalta Pusupuiston Rakuuna-patsaalta noin 15 minuuttia ennen kierroksen alkua. Kierros kestää noin tunnin.

Viimeiset Lehmusten kaupunki -kierrokset: sunnuntaina 26.7 kello 13.30 ja 15.30, tiistaina 28.7 kello 18 ja torstaina 30.7 kello 18.

KUVATEKSTI

ARI NAKARI

Lehmusten kaupungissa tavataan muiden muassa Ilona Hirvisaari (Satu Kivistö) ja luutnantti Veikko Vehmas (Esa Uski)

Kirjoittaja:
Sari Pullinen