Categories
Artikkelit

Go Saimaa fun -tapahtuma edisti Rauhan rakentamista

Messuilla varmistui 30 uuden lomahuoneiston teko Saimaa Gardens -keskukseen. Tapahtuman kävijämäärä jäi alle puoleen järjestäjien odotuksesta.

LEENA SALLINEN

LAPPEENRANTA. Joutsenon Rauhan alueella pidetyt Go Saimaa fun -messut jäivät kävijätavoitteestaan. Järjestäjien mukaan kaupallinen menestys oli kuitenkin ihan mukava.

Tapahtumassa kävi kaikkiaan 8 000-9 000 ihmistä. Siitä lauantain iltakonsertti veti noin 4 000 hengen yleisön. Yleisöodotus oli 20 000 henkeä.

Go Saimaa fun -messut järjestettiin ensimmäisen kerran. Torstaista sunnuntaihin kestäneessä tapahtumassa oli noin sata näytteilleasettajaa.

– Sää oli messujen ajan hyvä ja järjestelyt toimivat hyvin. On vaikea sanoa, mikä petti, mutta ei tämä tähän jää. Tapahtumasta aiotaan tehdä perinne, kertoi messujohtaja Titta Pitman.

Projektijohtaja Jari Mutikainen Miriensis Oy:stä kertoi, että messut tekivät hyvin tunnetuksi Saimaa Gardens -vapaa-ajankeskusta ja edistivät sen rakentumista.

– Näyttelytalojen esittelyissä kävi paljon porukkaa ja taloista tehtiin varaussopimuksia. Yhteistyökumppaneiden kanssa saatiin päätökseen keskustelut kahden korttelin rakentamisesta.

Mutikaisen mukaan nyt varmistui kaikkiaan ainakin 30 uuden lomahuoneiston rakentaminen seuraavan vuoden aikana.

– Se on investointina kuuden miljoonan euron luokkaa.

Rauhan alueelle on toistaiseksi valmistunut 25 lomahuoneistoa. Niistä 16 on vuokrattu.

Mutikaisen mukaan Rauhan alueen eli Saimaa Gardens -keskuksen lomahuoneistot myydään pääosin yksityisille sijoittajille, jotka jättävät ne alueellisen varaamon kautta vuokrattaviksi.

– Kauimmaiset kävijät, joiden kanssa messuilla kauppoja hierottiin, olivat New Yorkista. Myös Venäjältä oli paljon kävijöitä, Mutikainen kertoi.

Mirensis Oy on hänen määrittelynsä mukaan Lappeenrannan kaupungin sopimuskumppani, joka toimii alueen rakennuttajana yhteistyössä kiinteistöyhtiöiden ja talotehtaiden kanssa.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen