Categories
Artikkelit

Leirin Euromarketin tiloihin sijoittuvat Lidl ja Rajamarket

Uudet myymälät aloittavat ensi vuoden alkupuolella.

OUTI SALOVAARA

LAPPEENRANTA. Lidl ja Rajamarket tulevat Puhakankadun Euromarketin tilalle Lappeenrannan Leiriin. Euromarket lopettaa toimintansa vuokrasopimuksen umpeuduttua vuodenvaihteessa, minkä jälkeen tiloja remontoidaan ennen uusien vuokralaisten asettumista taloon.

Euromarketin kiinteistön omistaa kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö Redevco. Yhtiön Suomen johtaja Mikko Iivonen sanoo, että sopimusta hierottiin pitkään.

– Vuokralaisia ei näinä aikoina ole liikaa tarjolla, sanoo Iivonen laman vaikutuksesta.

Hän pitää Lidlin ja Rajamarketin yhdistelmää hyvänä, sillä liikkeet täydentävät toisiaan.

Samanlainen Lidl-Rajamarket-yhdistelmä on tulossa myös Imatran Mansikkalaan. Rakennusliike Oka rakentaa parhaillaan liiketiloja Lidlille ja Rajamarketille tontilla, johon piti alun perin tulla Koti-Idea-myymälä.

Euromarketin kiinteistössä on vuokralaisena myös muutamia pieniä liikkeitä. Jatkavatko ne toimintaansa entiseen tapaan vai eivät, on Iivosen mukaan Lidlin ja Rajamarketin päätettävissä.

– Lidl ja Rajamarket ovat vuokranneet koko kiinteistön, sanoo Iivonen.

Lidlin Puhakankadun myymälään tulee myymälä-, varasto- ja muita tiloja yhteensä noin 1 800 neliötä. Uusi Lidl avautuu ensi keväänä. Tarkka ajankohta on vielä auki.

Lidlillä on ennestään Lappeenrannassa yksi myymälä, joka jatkaa toimintaansa Myllymäessä entiseen tapaan.

Nykyinen myymälä työllistää noin 30 ihmistä. Uuden myymälän avautumisen jälkeen Lidlin työntekijävahvuus on Lappeenrannassa 50 ihmisen tienoilla.

Myllymäen Lidl on ollut venäläisasiakkaiden suosiossa. Lidlin mukaan kuitenkin jo Lappeenrannan vakituiset asukkaat antavat mahdollisuuden toisen myymälän perustamiselle, eikä bisneksen laajentumista tehdä venäläisten vuoksi.

Rajamarketilla on tällä hetkellä vajaan tuhannen neliön tilat aivan Leirin Euromarketin vieressä Teollisuuskadulla. Liikettä pyörittävän Vaalimaan Kauppakartano Oy:n toimitusjohtaja Sergei Ananiev sanoo, että uusissa toimitiloissa on tilaa yli 4 000 neliötä.

Rajamarket aloittaa uusissa tiloissa helmi-maaliskuussa, kunhan tilat on saatu remontoitua vuodenvaihteen jälkeen.

– Remontti vie parisen kuukautta, arvioi Ananiev.

Alunperin Rajamarketin piti sijoittua Myllymäkeen, missä sillä oli tontti varattuna Sotkan ja Askon vieressä. Ananievin mukaan Leirin Rajamarket kuitenkin korvaa Myllymäki-hankkeen.

Tällä hetkellä Rajamarket työllistää Lappeenrannassa 5–6 ihmistä.

– Työntekijämäärä kasvaa noin 15:een, arvioi Ananiev ensi vuoden tilannetta.

Rajamarket on toiminut Teollisuuskadulla vajaan vuoden verran. Ananiev on tyytyväinen tähänastiseen menestykseen, mistä kertoo myös suuremman myymälän avaaminen.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara