Categories
Artikkelit

Omituinen tilintarkastussotku Imatran kylpylän tilitiedoissa

HANNU OJALAIMATRA. Patentti-ja rekisterihallituksen yritystietojen mukaan Imatran Kylpylä Oy:n tilintarkastus viime vuodelta on tekemättä. Rekisterin mukaan myös yrityksen tilinpäätös on vahvistamatta.Kylpylän toimitusjohtaja Jarmo Ikäheimoselle puutteelliset rekisteritiedot tulivat kesälomalle täydellisenä yllätyksenä.Kaupparekisterin tilinpäätöstiedot vuodelta 2008 Imatran kylpylästä on viety rekisteriin 16. heinäkuuta. Ikäheimosen mukaan osakeyhtiön yhtiökokous pidettiin kesäkuussa, ja yhtiökokous käsitteli normaaliin tapaan viime vuoden tilinpäätöksen.Outo maininta rekisteritiedoissa on syntynyt tavalla tai toisella yhtiökokouksen ja tietojen kirjauksen välisenä aikana.Imatran kylpylän liikevaihto viime vuodelta oli 11,8 miljoonaa euroa, ja kasvua viime vuoteen mitattiin noin 900 000 euroa.Toiminnan lisääntyminen näkyi päinvastaisena kehityksenä tuloksessa. Yritys teki 523 498 euron liiketappion. Edellisestä vuoden tappio oli 378 260 euroa.Huonoa tuloskehitystä Ikäheimonen selittää Kelan tilaamien kuntoutusten vähenemisellä. Viime vuonna aloitetut tervehdyttämistoimet on viety tähän mennessä lähes loppuun, ja Ikäheimosen mukaan toiminta jatkuu kesäkauden jälkeen entiseen tapaan.KUVATEKSTIMIKA STRANDÉNAltaissa lotraaminen on kivaa asiakkaille. Imatran kylpylälle viime vuoden toiminta ei ollut tuottoisaa.

Hannu Ojala

Kirjoittaja: