Etelä-Karjalan lentopallo putosi ponnistamaan kakkossarjatasolta

Tainionkosken Tähti luopui lentopallon naisten ykkössarjapaikasta. Uudessa liikuntahallissa sunnuntaina miesten kakkossarjakauden aloittava Parikkalan Urheilijat saa farmiseurana vetoapua myös liigaseura Saimaa-Volleyn reserveistä.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Etelä-Karjalan lentopallo humahti kerralla kakkossarjan tuntumaan, kun pitkään naisten ykkössarjassa sinnitellyt imatralainen Tainionkosken Tähti päätti luopua aivan sarjan alla valtakunnan tason sarjapeleistä eli ykkössarjasta.

– Vaikea päätöshän se sarjasta luopuminen oli. Tuntuu siltä, että oma viidentoista vuoden työ on mennyt ihan hukkaan, sanoo Tähden pitkäaikainen valmentaja ja lentopallojaoston puuhamies Jarkko Hartikainen.

Ykkössarjassa taivaltaminen ei ollut Tähdelle helppoa edelliselläkään kaudella. Kun joukkueen tukipilareihin kuuluneet Titta Topra ja Riikka Lehmus lopettivat pelaamisen, oli tilanne entistä vaikeampi.

Etelä-Karjalan lentopallokehittäjä Esa Piipari Lappeenrannasta kutsuttiin myös apuun, kun viime kaudella Tähteä valmentaneen Veli-Pekka Muurisen työlle ei löytynyt jatkajaa.

– Minä kävin Imatralla vetämässä harjoituksia, mutta eihän minulla sopimusta Tähden kanssa vielä ollut. Tavoitteena oli saada vielä tälle kaudelle ykköseen sellainen joukkue, jossa maakunnan junioreistakin muutama voisi saada pelikokemusta kovista otteluista.

– Mukaan pyydettiin vielä paria kokenutta pelaajaa Lappeenrannastakin, mutta he eivät olleet innostuneita. Joukkueen palaverissa mukana vielä olleet kokeneemmat pelaajat sitten päätyivät siihen, että sillä ryhmällä ei ykköseen kannata lähteä, Piipari kertoo.

Jarkko Hartikainen uskoi viimeiseen asti, että Tähti olisi voinut lähteä sarjaan.

– Venäjältä oli meille tulossa kaksi pelaajaa. Kun mukaan ei kuitenkaan saatu riittävästi sitoutuneita kokeneita pelaajia mukaan, on turha lähteä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle juniorijoukkueella, Hartikainen sanoo.

– Kyllä tässä olisi pitänyt jo saada uusia voimia mukaan valmennukseenkin, että me pitkään mukana olleet joudettaisiin konttoritöihin, Jarkko Hartikainen arvioi.

Konttorin puolelle Hartikainen kuitenkaan aio lentopallossa jäädä.

– Nyt selvitetään ensin, tuleeko meille mitä sanktioita liitosta sarjasta luopumisen vuoksi. Sitten aloitetaan alusta eli alue- tai maakuntasarjasta. Sieltä lähdettiin silloinkin, kun minä vuonna yks ja kaks aloitin valmentamisen. Hartikainen korostaa.

Tähden mahdollinen uusi nousu ykkössarjatasolle vie Hartikaisen arvion mukaan 5–10 vuotta.

– Maakunnasta ei löydy riittävästi hyviä pelaajia. Juniorivalmennuksen taso ei ole riittävä. Täällä on ehkä joitakin nuorimpia juniorijoukkueita, jotka menestyvät hyvin turnauksissa, mutta siihen se jää, Jarkko Hartikainen sanoo.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Etelä-Karjalan lentopallossa on näkyvissä valopilkkuja junioripuolella, mutta edustusjoukkueita ei nähdä kakkossarjatasoa korkeammalla.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen