Fazer vähentää 250 työpaikkaa

Lappeenrannassa yt-neuvottelujen piirissä on 20 työpaikkaa.

FAZER tehostaa liiketoimintaansa uudistamalla organisaatiotaan ja vähentämällä henkilöstöään. Nykyiset konsernin neljä toimialaa puristetaan kahdeksi liiketoiminta-alueeksi ensi vuoden alussa.

Muutokset vähentävät yhteensä noin 250 työpaikkaa Fazer-konsernin Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Baltian organisaatioista. Vähennykset koskevat toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä.

Fazer Leipomot, Fazer Makeiset ja Fazer Venäjä muodostavat uuden leipomo- ja makeisliiketoiminta-alueen.

Fazer Amica jatkaa ruokailupalvelualalla omana liiketoiminta-alueenaan. Myös liiketoiminta-alueiden välistä yhteistyötä tiivistetään entisestään.

Uuden leipomo- ja makeisliiketoiminta-alueen johtajaksi on nimitetty tekniikan tohtori Harri-Pekka Kaukonen, 46. Hän jatkaa konsernin varatoimitusjohtajana ja toistaiseksi myös Fazer Venäjän pääjohtajana.

Henkilöstövähennyksiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään lähitulevaisuudessa niiden henkilöstöryhmien kanssa, joita muutos koskee.

Suunnitellut muutokset eivät aiheuta henkilöstövähennyksiä leipomoiden ja makeistehtaiden työntekijöiden eivätkä Fazer Amican ravintolahenkilökunnan joukossa.

Lappeenrannan makeistehtaalla ja leipomossa yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä parikymmentä toimihenkilöä.

Konsernijohtaja Karsten Slotte pitää henkilöstövähennyksiä valitettavina, mutta korostaa organisaation rakenteiden uudistamista tärkeänä yhtiön tulevaisuuden kannalta.

– Haluamme olla edelläkävijöitä myös jatkossa. Uudistumme nyt, jotta voimme tulevaisuudessa yhä paremmin palvella kuluttajiamme ja asiakkaitamme.

Yhtiö arvioi toimintatapojen ja organisaation uudistusten tehostavan toimintaa ja tuovan merkittäviä synergiaetuja.

Saavutettavien hyötyjen arvioidaan olevan noin 25 miljoonaa euroa vuoden 2011 puoleen väliin mennessä.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Pieta Mansikka pakkasi viime joulukuussa Fazer Makeisten Lappeenrannan-tehtaalla Marianne-karamelleja.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki