Categories
Artikkelit

Alakylään tulossa uusi koulu

Lopullisen ratkaisun koulun kohtalosta tekevät kaupunginhallitus ja valtuusto. Uusi koulu maksaa lähes 5 miljoonaa euroa.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANNAN tekninen lautakunta haluaa Alakylään kokonaan uuden koulurakennuksen. Äänestyksen jälkeen lautakunta päätti, että koulun peruskorjauksesta luovutaan ja hanke toteutetaan uudisrakennuksella.

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle 3,5 miljoonan euron varaamista investointiin ensi vuoden budjetissa.

Alakylän koulun investointitarpeet tulivat eteen sen jälkeen, kun lautakunta oli jo tehnyt esityksensä ensi vuoden investointiohjelmasta.

Teknisen toimen johtajan Ensio Koikkalaisen mukaan kaupunki on koulun investointivarauksen osalta selkä seinää vasten.

– Rahat on joka tapauksessa varattava ensi vuoden budjettiin, mikä merkitsee rakentamisohjelmaan puuttumista jossain muualla. Koikkalainen ei osaa sanoa, mistä kohteesta säästetään.

Koikkalaisen päätösehdotuksessa lautakunnalle oli vaihtoehtona myös koulun saneeraaminen, jos se olisi mahdollista perusteellisten tutkimusten jälkeen. Lautakunta ei tätä vaihtoehtoa kannattanut.

Alakylän koulun rakentamiskuviot tulevat kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi budjettikäsittelyjen yhteydessä.

Koulun lopulliseen kohtaloon voivat vaikuttaa myös ammattikorkeakoulun Skinnarilaan siirtymiseen liittyvät tilaratkaisut.

Alakylän koulutyö siirtyy aluksi tilapäisesti vuokrattaviin parakkirakennuksiin.

Teknisen toimen Tilakeskus on jo aikaisemmin esittänyt koulutoiminnan siirtämistä mahdollisimman pian pois rakennuksesta akuutin sisäilmaongelman vuoksi. Tavoite on ollut marraskuun puolivälissä.

Oppilaat ja opettajat ovat voineet jatkaa koulutyötään syksyn ajan nykyisissä tiloissa, kun turvallisuutta on parannettu ylipaineistuksen avulla.

Tilakeskuksen mukaan Alakylän koulun peruskorjauksen hinnaksi tulisi noin 3,5 miljoonaa euroa. Jos tilalle rakennetaan uusi koulu, purkutyöt ja uuden rakentamiskustannukset ovat noin 4,8 miljoonaa euroa.

Parakkirakennusten aiheuttamat kustannukset kaupungille ovat tarkentuneen laskelman mukaan noin 420 000 euroa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki