Huhtiniemen kylpylä uhkaa pudota maakuntaohjelmasta

Jukka Korkeilan jääviys jäi päätöksenteon tuoksinassa toteamatta.

MARI PAJARI

LAPPEENRANTA. Maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelmaan viime viikolla lisätty Lappeenrannan Huhtiniemen kylpylä- ja vapaa-aikakeskushanke uhkaa pudota pois suunnitelmasta.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Eeva Arvela (sd.) epäilee hallituksen seuraavassa kokouksessa poistavan hankkeen listoilta jääviysongelman vuoksi.

Huhtiniemi päätyi suunnitelmaan maakunnan yhteistyöryhmän MYR:n kokouksessa viime viikolla. Kylpylähanketta esitti listoille Etelä-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja ja Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu Jukka Korkeila (kok.).

Korkeila on myös Huhtiniemi-hankkeen takana olevan Conte Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja, eli hän esitti rahoitettavaksi omaa hankettaan. Hanketta kannattivat MYR:n lappeenrantalaiset edustajat.

Arvela sälyttää syytä hätäisestä päätöksestä sekä Korkeilan että itsensä harteille.

– Se oli Korkeilan harkitsemattomuutta ja omaa kokemattomuuttani. Minun olisi pitänyt huomioida Korkeilan jääviys heti hänen ehdotuksensa jälkeen. Nyt kävin sanomassa asiasta vasta kokouksen päätyttyä, Arvela harmittelee.

Arvela pitää sinänsä hanketta hyvänä. Hän korostaa, että Huhtiniemen kehittäminen on Lappeenrannalle tärkeää ja toivoo hankkeen etenevän.

– Täytyy nyt keskustella muitten lappeenrantalaisten kanssa ja miettiä, mikä on se oikea tapa.

Kirjoittaja:
Mari Pajari