Categories
Artikkelit

Imatralaisvanhukset ryhmäkoti Huilinkiin

HEIKKI SAIRANENLAPPEENRANTA. Imatran kaupunki haluaa siirtää Suvantokodissa olevat vanhukset omaan yksikköönsä. Suvantokoti ei pystyne kääntämään Imatran päätä.- Suunnitelman mukaan edetään, sanoo Imatran vanhuspalvelujohtaja Eija Rieppo.Neljän imatralaisen vanhuksen siirto Imatralle tapahtuu portaittain vielä tämän vuoden aikana.- Olemme olleet yhteydessä vanhusten omaisiin, yrittäjän kanssa on käyty keskusteluja ja kun huonevuokralain mukainen aika kunkin kohdalta on mennyt, niin vuokrasopimus irtisanoutuu.Imatralaisvanhukset siirretään kolmikerroksiseen ryhmäkoti Huilinkiin. Ryhmäkodista vapautuu seitsemän paikkaa, kun keskimmäisessä kerroksessa sijaitseva kuntoutumisyksikkö siirretään Honkaharjun sairaalan tiloihin.- Ryhmäkodin keskimmäinen kerros, jossa on seitsemän paikkaa, palautuu tehostettuun palveluasumistoimintaan, Rieppo sanoo.- Kaikilla on oma huone, kylpyhuone ja wc-tila. Jokaisessa kerroksessa on myös oma sauna ja tietysti myös yhteiset olo- ja ruokailutilat.Eija Rieppo pitää Huilingin puitteita hyvinä. Kolmikerroksisessa ryhmäkodissa on kaikkiaan 21 paikkaa.- Imatralaiset siirretään Suvantokodista Imatralle, koska heille pystytään tarjoamaan palveluja omassa yksikössä. Näin on toimittava huomioiden kaupungin taloustilanne.

Heikki Sairanen

Kirjoittaja: