Categories
Artikkelit

Kauppa lähti, veistoluokka jää

ILPO LESKINEN LAPPEENRANTA. Simolassa oli aikoinaan viisi kauppaa. Rikkilässäkin oli kaksi. Nyt ei ole ensimmäistäkään, sillä Simolan asemalla toiminut kauppa lopetti kuukausi sitten.Maaseudun lähikaupoille on nykymaailmassa vähän tilaa. Näin arvioivat Myötävirtaan-yhdistyksen puheenjohtaja Esa Peltola ja Simolan seudun kylätoimikunnan puheenjohtaja Simo Vainikka.– Suurin osa ihmisistä käy töissä kaupungissa ja ostaa samalla sieltä, Peltola sanoo. – Tukkuliikkeiden merkitys on olennaisesti vähentynyt. Marketeista monet tavarat saa halvemmalla kuin tukkukaupoista, Vainikka sanoo.SIMOLAN KOULU on käyttänyt entisen maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen liikuntasalia sisäliikuntatunneilla ja puutyöluokkaa käsityötunneilla.Kiinteistön omistava yrittäjä Jari Koskimies on kaupannut rakennuskokonaisuutta. Hän sanoo pyrkivänsä sellaiseen ratkaisuun, että koulu ja kyläläiset voisivat myös vastedes käyttää liikuntasalia.Oppilaitoksen myyntikuviot ovat tällä hetkellä avoimet. Koskimies kertoo yrittäneensä tuloksetta markkinoida ajatusta, että Simolan koulu muuttaisi maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen tiloihin.OPPILAITOKSEN kasvihuoneet ja puutyöluokka ovat nyt yrittäjä Markku Lindhin hallussa. Lindh kertoo, että koulu saa jatkossakin käyttää puutyöluokkaa. Tiloihin on parin viikon päästä tulossa puuesineitä valmistava yrittäjä, mutta koulu mahtuu silti pitämään tuntinsa entiseen tapaan.

Ilpo Leskinen

Kirjoittaja: