Keijo Kurttila ja Lari Lehtonen tähtäävät mitalivauhtiin ainakin parisprintissä

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen ja seuraan tänä syksynä liittynyt Keijo Kurttila tavoittelevat Vancouverin viimeisiä olympiapaikkoja. Taistelu olympiapaikoista alkaa jo viikon kuluttua Lapin lumilla.

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Kuusamon Erä-Veikkojen joukkueessa monena talvena SM-viestiä mitalivauhdissa kiidättänyt Keijo Kurttila jahtaa tulevana talvena menestystä Imatran Urheilijoiden joukkueessa.

– Olenhan minä kilpailuissa tuon Larin kantapäitä joskus katsellut, virnuili maanantaina Imatralla vieraillut Kurttila uudelle seurakaverilleen Lari Lehtoselle.

Kurttila ja Lehtonen ovat kotimaan laduilla kova pari ainakin parisprintissä.

– Tänä talvena SM-parikisa hiihdetään vielä vapaalla ja se on minulla vahvempi laji, Lehtonen sanoo.

Varsinaiseen SM-viestiin joukkue tarvitsee vielä täydennystä omista nuorista.

– Sanotaan, että sijoille 4–10 on mahdollisuuksia. Jos Seppäsen Atte ei olisi siirtynyt Lappeen Rientoon, niin ehkä kolmas sijakin olisi mahtunut veikkaukseen, Lari Lehtonen sanoo.

Sekä moninkertainen nuorten Suomen mestari Lari Lehtonen että kaksinkertainen olympiakävijä Keijo Kurttila ovat asettaneet kauden tavoitteeksi paikan Vancouverin olympiajoukkueessa. Kamppailu olympiapaikoista alkaa jo viikon kuluttua Lapin laduilla Saariselän ensilumen kisoissa.Sieltä kilpailijat jatkavat suoraan Oloksen kisoihin.

– Jos noissa ensimmäisissä Lapin kisoissa ei saa hyviä sijoituksia, on aika vaikeaa päästä mukaan maailmancupeihin jatkonäyttöjä antamaan, sanoo Lari Lehtonen.

Puolen tusinaa kertaa maailmancupissa kilpaillut 22-vuotias Lehtonen uskoo, että paikka Vancouverin matkalle on mahdollisuuksien rajoissa.

– Onhan se kova tavoite. Siinä on varmaan edessä viisi miestä, joita ei valinnoissa ohiteta, mutta ehkä se kuudes paikka olisi mahdollinen. sanoo Lehtonen, joka on harjoitellut kauteen päätoimisena urheilijana. Opiskelu Joensuun yliopistossa on jäänyt toistaiseksi sivurooliin.

Oulun pohjoispuolella Utajärvellä asuva maitotilan yrittäjä Keijo Kurttila on asettanut tavoitteekseen kolmannen olympiamatkan, mutta kokenut 34-vuotias sprinttihiihdon spesialisti ei turhia pullistele.

– Ei sitä osaa vielä sanoa, mihin se oma vauhti riittää. Lenkki on lenkki ja Omega näyttää tulokset, Kurttila kuvailee.

KUVATEKSTI

JARMO HÄMÄLÄINEN

Lari Lehtonen (vas.) kuuntelee Keijo Kurttilan värikästä kuvausta kilpakavereista.

Lenkki on lenkki ja Omega näyttää tulokset.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen