Categories
Artikkelit

Laitisen palapeli on vielä hieman kesken

Namikalla on päävalmentaja Jarmo Laitisen mielestä mahdollisuudet yltää tällä kaudella vaikka mitalipeleihin. Korisliigan alussa kovasti muuttuneessa joukkueessa Laitisen palapeli on kuitenkin hieman kesken.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Perjantaina ToPo:n vieraana Helsingissä korisliigan aloittavan Lappeenrannan Namikan päävalmentaja Jarmo Laitinen ei ota stressiä viime aikoina vähän sekavasti sujuneista harjoituspeleistä.

– Paljon valmiimpia me olemme kuin viime syksynä. Pikkaisen liian aikaisin tämä sarja-avaus kuitenkin meille tulee. Emme päässeet pelaamaan yhtään harjoitusottelua, missä kaikki kolme amerikkalaista olisivat olleet mukana.

– Sisäänajoon pitää olla aikaa, kun joukkue muuttuu näinkin paljon. Meillä on kuusi uutta pelaajaa ja Joonas Suotamon voi melkein laskea seitsemänneksi, koska hän pelasi viime kaudella niin vähän, Laitinen laskeskelee.

Laitisella on kuitenkin tällä kaudella Namikassa käsissään ryhmä, josta kokenut valmentaja on selvästi innostunut.

– Meillä on hyvä kotimaisten isojen pelaajien osasto. Sami Pekkolalle (200 cm) on tiedossa iso rooli ja Joonas Suotamo (209) on tärkeä mies korin alla, jos hän vaan pääsee armeijasta riittävän usein harjoituksiin.

Pelintekijöiden osasto on Namikassa kauteen lähdettäessä kotimainen. Ensimmäinen vaihtoehto on Jouko Järvinen, sitten tulevat Mikko Niemi ja vielä juniori-ikäinen Aleksi Koskinen.

– Viime kaudella Jokella oli Namikan pelintekijöistä paras voittoprosentti, vaikka point guardin paikalla kokeiltiin muitakin, Laitinen muistuttaa.

Namikan amerikkalaisista kokeneet Rob Turner ja Mark Davis ovat harjoituspeleissä vain väläytelleet osaamistaan. Anthonyt Johnson loukkasi pohkeensa jo ensimmäisessä harjoituspelissä.

– Jalka paranee pikku hiljaa, mutta ilmeisesti Johnsonia ei vielä avaukseen saada mukaan. Kun koko kolmikko on kentällä, voidaan tarkemmin nähdä, minkälainen amerikkalaisosasto meillä nyt on.

– Meillä on iso rinki pelaajia ja hyviä vaihtomiehiä. Kova avausviisikko on kuitenkin se millä lyödään, jos aiotaan Final Four-vaiheeseen asti mennä, Laitinen sanoo.

KUVATEKSTI

TUULI TRUHPONEN

Namikan päävalmentaja Jarmo Laitisen joukkueeseen on tälle kaudelle tullut puolen tusinaa uutta pelaajaa sisäänajettavaksi.

LrNMKY 2009-2010

Jouko Järvinen 192/88, Tuukka Kulha 193/ 93, Sami Pekkola 200/100, Joonas Suotamo (209 cm, 105 kg) , Viljami Vanjoki 194/98 , Mikko Niemi 188/90, Mark Davis 200/104, Robert Turner 206/90, Joonas Vaino 203/105, Anthony Johnson 195/85, Aleksi Koskinen 183/ 75, Vili Kaijansinkko 189/86, Henri Välimaa 198/90, Anton Kankaanpää 193/76, Anttoni Tapio 192/75

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen