Maakuntaliiton poliitikot havittelevat palkkioiden korotusta

Maakuntagallerian vuokriin tulossa huima korotus.

MARI PAJARI

Etelä-Karjalan maakuntaliiton luottamushenkilöille linjataan liiton budjetissa 26 prosentin korotusta kokouspalkkioihin. Kuluvan vuoden talousarviossa 60 100 euron suuruista palkkiopottia nostetaan ensi vuodelle 76 000 euroon.

Liiton palkkiot ovat jääneet pahasti jälkijunaan muista maakunnallisista toimijoista.

– Esimerkiksi koulutuskuntayhtymän ja sosiaali- ja terveyspiirin palkkioissa noudatetaan Lappeenrannan palkkiotasoa. Mielestäni maakuntaliiton ei kuulu olla tässä huonompi, sillä käsiteltävät asiat ovat alueelle merkittäviä, linjaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Eeva Arvela (sd.) Lappeenrannasta.

Maakuntahallitus on pyytänyt seuraavaan kokoukseensa vertailutietoja muista maakunnallisista luottamuselimistä. Arvela myöntää, että aika on vaikea palkkioiden korotukseen.

– Tällaiset asiat herättävät aina huomioita. Parhain tapa olisi, jos edellinen hallitus voisi sopia seuraavan hallituksen palkkioista.

Maakuntaliiton vuokrakulut nousevat myös ensi vuonna liki puolella. Maakuntagallerian kokous- ja toimistotiloista sekä autopaikoista syntyvät vuokrat arvioidaan budjetissa peräti 45 prosenttia kuluvaa vuotta suuremmaksi.

Tämän vuoden arvioidusta 44 800 eurosta vuokrakulut nousevat 65 000 euroon.

Maakuntaliiton talousjohtajan Päivi Ilveksen mukaan kuluja on koko kiinteistössä jyvitetty uudelleen. Osaltaan vuokraa nostavat maakuntagallerian alakerrassa olevat kokoustilat.

– Ilmoitimme rakennusvaiheessa, että emme tarvitse tiloja, mutta rakentaminen oli edennyt silloin jo liian pitkälle. Kustannuksia tiloista jyvitetään nyt maakuntaliitolle ja yritystilayhtiölle, Ilves kertoo.

Maakuntaliitto on toiminut uusissa Gallerian tiloissa vuoden 2007 lopusta lähtien. Toimitilat omistaa Keskinäinen Kiinteistö Oy Maakuntagalleria, jonka suurimpia osakkaita ovat maakuntaliiton itsensä ohella Lappeenrannan Yritystila Oy ja mainostoimisto Mediakolmio.

Maakuntaliiton talousarviota käsitellään maakuntahallituksen kokouksessa 13. lokakuuta.

Kirjoittaja:
Mari Pajari