Suuri joukko eforalaisia oli viimeistä päivää töissä torstaina

Imatran tehtaiden henkilöstön määrä vähenee aiemmin ilmoitettua enemmän.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Stora Enson Imatran tehtaiden väki vähenee kiihtyvällä vauhdilla. Kuutisenkymmentä työntekijää oli eilen viimeistä päivää kunnossapitoyhtiö Eforan palveluksessa.

Efora aloitti lähes ensi töikseen perustamisensa jälkeen viime vuoden alussa neuvottelut henkilöstönsä vähentämiseksi. Neuvottelut ja sitä seurannut kuuden kuukauden irtisanomisaika on nyt monen kohdalla johtanut konkreettisesti töiden loppumiseen.

Lisäksi uusien yt-neuvottelujen uhka leijuu Eforankin yllä koko ajan.

Emoyhtiö Stora Ensossa jatketaan ensi viikolla yt-neuvotteluja paperikone 8:n lopettamiseen liittyen. Hienopaperia valmistavan kasikoneen on määrä lopettaa toimintansa ensi vuoden maaliskuun lopussa.

Yt-neuvotteluja käydään nyt henkilöstöryhmittäin. Neuvottelut pyritään käymään loppuun tämän kuukauden aikana.

Paperiliiton Kaukopään osaston pääluottamusmies Ilkka Nokelainen kuvaa neuvotteluja vaikeiksi. Samassa yhteydessä pitäisi selvittää, mitä aikaisemmista neuvotteluista on jäänyt käteen. Moni storalainen on ehtinyt jo poistua edellisen yt-kierroksen jäljiltä.

Stora Enso ilmoitti runsas vuosi sitten supistavansa Imatralla tuotantoaan lopettamalla kartonkikone 1:n ja toisen päällystyskoneen. Nämä päätökset peruttiin kuitenkin viime kesänä.

– Imatran tehtailta on tänä vuonna jo yli sata henkilöä poistunut yhtiön muonavahvuudesta joko jäätyään eläkkeelle, päästyään eläkeputkeen, mutta myös kovien irtisanomisten kautta, Nokelainen sanoo.

– Nyt näyttäisi siltä, että kokonaisvähennys Imatran tehtailla on 365, kun vielä viime syksynä puhuttiin 330 henkilön kokonaismäärästä.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/TUULI TRUHPONEN

Paperikone 8:n tuotanto lopetetaan ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen