Taipalsaari odottaa Pappilankankaalle lapsiperheitä

Sivistyslautakunta havittelee kirkonkylälle asianmukaisia liikuntatiloja.

MARI PAJARI

TAIPALSAARI. Pappilankankaan uudelle asuinalueelle muuttavan väestön koulutarpeet halutaan Taipalsaarella katsastaa jo ennakkoon. Sivistyslautakunta ehdottaa 10 000 euron suunnittelurahaa koulutilojen tarkasteluun.

Lautakunta haluaa selvittää, pitääkö uusille asukkaille rakentaa lisää koulutilaa. Sivistystoimenjohtaja Seppo Paajasen mukaan kyse olisi siinä tapauksessa uudistiloista kirkonkylän koulun yhteydessä.

– Selvityksessä kartoitetaan oppilasmäärän kasvua. Koululaisia on tällä hetkellä jo 140. Omakotitalossa on keskimäärin 1,7 lasta ja taloja Pappilankankaalle kaavaillaan nousevan 30. Se nostaa lapsimäärän viiteenkymmeneen, eli jotain pitää tehdä, Paajanen laskeskelee.

Koulutilojen laajentamisen lisäksi sivistystoimi havittelee asianmukaisia liikuntatiloja. Paajasen mukaan kyseessä ei ole varsinainen liikuntahalli, vaan parannus nykyisiin, nuorisoseurantalo Väinölässä oleviin lainatiloihin.

Pappilankankaan asuinalue on kunnassa vasta suunnittelupöydällä. Kaavoitusta alueelle aloitellaan.

– Eihän tämä mikään ensi vuoden asia ole, mutta suunnitelmia on tehtävä ajoissa, jotta hankkeisiin voi hakea valtionosuuksia, Paajanen sanoo.

Taipalsaaren sivistystoimi linjasi budjetissaan tulevalle vuodelle 4,5 miljoonan euron menokehyksen. Vähennystä kuluvaan vuoteen on neljä prosenttia.

Toimialan tuottoja kasvattavat iltapäiväkerhot, joiden lukumäärä on Taipalsaarella lisääntymään päin. Toisaalta kulupuolella on perusopetuksesta nipistetty 160 000 euroa. Paajanen laittaa säästön kouluverkon karsinnan piikkiin.

– Kahden kyläkoulun lakkauttaminen näkyy jo luvuissa, Paajanen sanoo.

Kirjoittaja:
Mari Pajari