Categories
Artikkelit

Työväenyhdistys vastustaa Leirin uutta kauppakeskusta

HEIKKI SOPANENLAPPEENRANTA. Lappeenrannan Työväenyhdistys ei halua Leiriin uutta kauppakeskusta esitetyssä aikataulussa. Työväenyhdistyksen mielestä ensin pitää varmistaa kaupungin ydinkeskustan elinvoimaisuus ja vasta sitten on uusien kauppakeskusten vuoro muualla.- Leirin kauppakeskuksen rakentaminen vaarantaa keskustan kaupan kehittämisen. Siksi suhtaudumme hankkeeseen tässä vaiheessa hyvin kriittisesti, työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen Marja-Liisa Vesterinen sanoo.TYÖVÄENYHDISTYS löi kantansa lukkoon kuukausikokouksessaan keskiviikkona. Vesterisen mukaan kokouksessa muistutettiin, että ydinkeskustassa odottavat rakentamista Cityconin Ison-Kristiinan laajennus ja city-korttelin uudistaminen.- Ne on saatava liikkeelle, ja oma haasteensa on yrittäjien löytäminen ydinkeskustan nykyisiin, tyhjiin liiketiloihin. Tässä tilanteessa ei ole mitään järkeä lähteä rakentamaan Leiriin uutta kauppakeskusta.LEIRIN kauppakeskushankkeesta kerrottiin viikko sitten. Sitä ajaa vauhdilla kasaan SRV Yhtiöt kaupungin teknisen toimen myötävaikutuksella. Valmista pitäisi olla 2012.Teknisessä lautakunnassa oli jo keskiviikkona hyväksyttävänä SRV:n ja kaupungin yhteistoimintasopimus hankkeen toteuttamisesta.Asia jäi kuitenkin pöydälle. Sopimusluonnoksesta oli ennen kokousta poistettu lause, jossa sanottiin, että SRV:n ideasuunnitelma alueesta on sopimuksen liitteenä. Lause poistettiin, koska lautakunnan jäsenille ei ollut jaettu kyseistä ideasuunnitelmaa.VESTERINEN ihmettelee kaupungin teknisen keskuksen virkamiehiä.- He tuovat näitä esityksiä aika sumeilematta miettimättä, missä taloudellisessa tilanteessa olemme vielä vuosia. Leirin kauppakeskus vaatisi mittavia liikennejärjestelyjä. Mistähän ne rahat otettaisiin.Vesterinen painottaa, ettei työväenyhdistys vastusta hanketta itsessään vaan sen ajoitusta.- Haluamme pysäyttää junan nyt ennen sen liikkeelle lähtöä. Kokemus osoittaa, että kun tällaiset hankkeet lähtevät liikkeelle, niitä ei pysäytä mikään, vaan ne ajetaan sitten päätepysäkille saakka.

Heikki Sopanen

Kirjoittaja: