Johnson ostettiin Koreaan, Hall tilalle

Namikan vauhdikas laitahyökkääjä Anthony Johnson siirtyy Etelä-Korean koripalloliigaan paremman tarjouksen perässä. Adam Hall on jo seitsemäs pelaaja, joka saa Namikassa tällä kaudella sopimuksen.

LAPPEENRANTA. Namikan korisliigassa seitsemän ottelun voittoputkeen vauhdittanut Anthony Johnson siirtyy loppukaudeksi pelaamaan Etelä-Korean koripalloliigaan. Johnsonin tilalle on tulossa Belgiassa alkukauden pelannut Adam Hall.

– Tietysti Anthonyn olisi mielellään nähnyt joukkueessa koko loppukauden ajan, sillä kyseessä oli yksi korisliigan valovoimaisimmista tähdistä. Toisaalta realiteetit on ymmärrettävä, ja tässä tilanteessa seuralla ei ollut taloudellisia mahdollisuuksia kilpailla pelaajasta, sanoi Namikan päävalmentaja Jarmo Laitinen sunnuntaina.

Anthony Johnsonin ja Namikan sopimuksessa oli buy out-pykälä, joka mahdollistaa pelaajan siirtymisen tietyllä korvauksella pois korisliigasta, jos hän saa ulkomailta paremman tarjouksen.

– Tiesimme, että Johnsonia voi olla vaikea pidätellä täällä koko kauden ajan. Nyt Koreasta tuli kuusinumeroinen palkkatarjous, eikä meillä siinä vaiheessa ole paljon mahdollisuuksia vastatarjouksiin, sanoo Namikan kakkosvalmentaja Lassi Tuovi.

– Namika saa Johnsonin siirtymisestä korvauksen ja se on tietysti meidän budjetissa tärkeä asia. Kyse ei ole kuitenkaan mistään erityisen suuresta summasta.

– Ei tässä pelaajakauppaa kannata käydä niin, että ostetaan hyvä pelaaja Suomeen ja myydään eteenpäin. Miksi oikein hyvä pelaaja tulisi tänne kääntymään? Lassi Tuovi sanoo.

Anthony Johnson on ollut syyskierroksella yksi kotimaisen korisliigan parhaista pelaajista. 30-vuotiaan, 195-senttisen laitahyökkääjän pistekeskiarvo on 22,00, mikä on liigan toiseksi korkein.

Johnson loukkasi jalkansa Suomeen tultuaan heti ensimmäisessä harjoitusottelussa ja hän joutui olemaan poissa korisliigan kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta.

– Sen jälkeen hän on pelannut seitsemän peliä ja ne kaikki me olemme voittaneet. Anthony on mukana vielä keskiviikon pelissä Kotkassa ja hän sanoo haluavansa saada Suomen liigasta tililleen puhtaan voittojen sarjan, Lassi Tuovi kertoo.

Namika löysi varsin nopealla tahdilla korvaajan Johnsonille. Jo maanantaina joukkueen harjoituksissa nähdään 195-senttinen amerikkalainen laitahyökkääjä Adam Hall.

Hall on jo seitsemäs amerikkalaispelaaja, jonka kanssa Namika on tehnyt sopimuksen tällä kaudella. Hallin lisäksi joukkueen vahvuudessa ovat nyt Robert Turner ja Matthew Gibson.

28-vuotias Hall on kokenut pelaaja, joka on viimeiset vuodet pelannut Belgian pääsarjassa. Hall on pelannut aikanaan myös Suomen maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmanin alaisuudessa Saksan bundesliigassa.

Dettmanin mukaan Hall on hyvätasoinen fyysinen pelaaja, joka on parhaimmillaan vastustajan tehomiehiä vastaan puolustuspelissä

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/Päivä Heiskanen

Anthony Johnsonin ura Namikassa jää kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun miestä viedään rahakkaampiin sarjoihin.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen