Junantuomat mitalistit jahtaavat Pesä Yseissä sitä kirkkainta

Suvi Seppälän ja Heli Komssin pesäpalloreissut lyhenivät Pesä Yseihin tulon myötä. Kumpikin metsästää Lappeenrannassa Suomen mestaruutta.

LAPPEENRANTA. Pesä Ysien harjoitusleiri toi Suvi Seppälän ja Heli Komssin viikonlopuksi tutustumaan uuden joukkueensa kotikaupunkiin.

Lappeenranta on molemmille uusi tuttavuus. Leiriviikonlopun kuntotestien ansiosta kaksikko oppi tuntemaan ainakin urheilutalon hämyisen juoksusuoran.

– Tiedän kaupungista vain sen verran mitä pelireissuilla ollaan nähty. Tänne on tosi helppo sopeutua, sillä kaiketi karjalaisveren ansiosta olen tällainen puhelias enkä jäyhä, vaikka Lahdesta alunperin olenkin, Seppälä kertoo.

Pesä Ysien superpesisjoukkueen kovan luokan täsmähankintoja yhdistää hampaidenkiristelyyn päättynyt viime kausi.

Porin Pesäkarhujen pelinjohto sysäsi Suvi Seppälän marginaaliin jo heinäkuun alussa, eikä lopulta kaulaan pujotetussa SM-pronssissa ollut enää jäljellä sitä vähäisintäkään kimallusta nykyisen kouvolalaisen silmissä.

Lapualla koko ikänsä pelannut Komssi puolestaan huomasi sulattelevansa finaalitappiota Jyväskylän Kirittärille vielä pitkään viimeisen loppuottelun jälkeen.

– Oikeastaan vasta pari viikkoa sitten pystyin ajattelemaan että noh, onhan hopeakin jotain. Lähdin ehdottomasti finaaleihin voittamaan mestaruutta, mutta en olisi voinut kuvitellakaan, että pettymyksen käsittelyssä voisi mennä näin pitkään, Komssi kertoo.

– Toissa vuonna saimme Lapualla SM-pronssia ja nyt hopeaa, joten tavoite täällä on selvä.

Komssi, 22, muutti vuosi sitten Lahteen kihlattunsa, Hyvinkään Tahkossa kakkospolttajana pelaavan Tero Viinamäen kanssa.

– Lastenhoitajan töitä ei oikein löytynyt Lapualta, mutta Lahdessa oli oman alan töistä enemmän tarjontaa, Komssi kertoo.

– Pesä Yseihin tuloon vaikutti tosi paljon se välimatka. Lahdesta Lapualle kestää junalla se kolme ja puoli tuntia. Tänne ehdin puolessatoista.

Kesäksi Komssi asettuu ainakin toviksi Lappeenrantaan, sillä edessä on lasten pesiskoulun vetovastuu yhdessä Marjukka Urpelaisen ja niin ikään lapualaistaustaisen Salla Riskun kanssa.

Pelikentällä Komssia odottanee monipuolinen sisäpelirooli ja kakkosvahdin pesti, joka tuli entiselle kolmospolttajalle tutuksi viime kaudella.

– Uskon, että täällä tehdään kaikki jutut myönteisellä tavalla erilailla kuin Lapualla, jossa kaikki oli jo tuttua. Tämä tekee minulle varmasti vain hyvää.

Suvi Seppälä siirtyi Siilinjärven riveistä Porin Pesäkarhuihin viime kaudeksi mestaruus mielessään.

Yli viisituntiset junareissut Kouvolasta Poriin alkoivat kuitenkin tuntua entistä pidemmiltä, kun Seppälä huomasi joutuneensa kakkospolttajan paikalta etenijäjokeriksi keskellä kauneinta kesää.

– Kausi oli niin raastava, että olin jo käytännössä lyönyt hanskat naulaan lopullisesti, 26-vuotias Seppälä kertoo.

– Pesä Ysien paketti vaikutti kuitenkin tosi hyvältä. Haluan päättää pesisuran tulevaisuudessa siihen kirkkaimpaan mahdolliseen. Ehkä kaikista tärkein asia oli se täältä tullut viesti, että minulle tarjotaan ihan oikeasti mahdollisuutta pelata taas kentällä.

Iloisesti höpöttävää Seppälää houkutti mestaruusmahdollisuuden lisäksi myös pääsy hyvähenkiseen joukkueeseen.

– Pelatessa olen aistinut, että Pesä Yseissä on hauskoja ja huumorintajuisia tyyppejä. Se kuva on vain vahvistunut Itä-Länsissä, joissa olen muutamiin pelaajiin tutustunut. Kaikki tuntuvat olevan tosi sosiaalisia.

– Porissa oli sellainen olo, että pitää vähän katsella milloin voi tuulettaa.

Pesä Yseissä Seppälälle on kaavailtu toisen pikakiiturin, Anu Pulkkisen, lähdön vapaaksi jättämää pelipaikkaa kakkospolttajana.

– Kaikista pienimmät laitetaan aina sieppariksi, ja sillä paikalla minäkin aloitin. Vahdiksi minusta ei olisi ikinä, kun en kuitenkaan malttaisi pysyä riittävän kauan paikoillani, Seppälä nauraa.

KUVATEKSTI

TUULI TRUHPONEN

Suvi Seppälä (vas.) on lyönyt naisten superpesiksessä enemmän kunnareita (yhdeksän) kuin tavallisia juoksuja (kahdeksan). Heli Komssi (oik.) seuraa entisten lapualaisten joukkuekaveriensa Emmi Viitalan ja Salla Riskun tietä Etelä-Pohjanmaalta Etelä-Karjalaan.

Haluan päättää pesisuran tulevaisuudessa siihen kirkkaimpaan mahdolliseen.

Suvi Seppälä

Toissa vuonna saimme Lapualla SM-pronssia ja nyt hopeaa, joten tavoite täällä on selvä.

Heli Komssi

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen