Rokkari omistautui lasten asialle

Mannerheimin Lastensuojeluliiton palkitsema musiikkimies Henri Ruokolainen on junaillut isoja iloja pienille. Hyväriläisten joukkue kiittää kiitoksista ja jatkaa samaa rataa.

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Imatralainen rokkari ja tuottaja Henri Ruokolainen on menettänyt sydämensä lapsille.

Ensimmäinen pala lohkesi keväällä 2006, kun Ruokolainen sai tiedon pirteän tytön syntymisestä tuttavaperheeseen. Siitä mies tarttui toimiin, jotka veivät sielun kokonaan.

– Kaverin tytön tiesin saavan hyvän ja turvallisen kodin, mutta kaikille lapsille ei käy yhtä hyvin. Aloin miettiä, mitä voisin asialle tehdä.

Pian Ruokolainen huomasi voivansa. Ensin biljardinpelaajien Imatra Poolin ja sen jälkeen hyväntekeväisyysjärjestö Hyväri ry:n nimissä Ruokolainen on tuottanut Imatralle kolmet lapsiystävälliset rokkifestarit. Kulut päältä pois ja loppu lapsille-periaatteella konserttien tuotto on lahjoitettu lastensuojelutyön hyväksi. Lastenkotien asukkaat ovat saaneet iloa elämäänsä pyöreästi kymppitonnilla. Hyvärin tuella on tehty monet riemukkaat retket ja pantu leikkipihojen varustuksia kuntoon.

– Hyväri ei yleishyödyllisenä yhdistyksenä tavoittele voittoa. Hyvän mielen hommasta saa palkaksi. Konserttien esiintyjät ovat myös olleet liikkeellä talkoopohjalta siten, että heille on maksettu vain matkakulut ja päivärahat, Hyvärin puheenjohtaja Ruokolainen kertoo.

RUOKOLAINEN sai tänä syksynä palkinnon työstään. MLL:n Kymen piiri palkitsi hänet vuoden eteläkarjalaisena hyväntekijänään kotiaiheisella kuvataiteella.

Ruokolainen sanoo mieltävänsä tunnustuksen kaikkien hyväriläisten joukkuepalkinnoksi.

– Siitä saimme potkua kummasti lisää. Työ jatkuu, Ruokolainen lupaa.

Ensi kesäkuulle Ruokolainen on jo ryhtynyt junailemaan hyväntekeväisyysfestivaalia Imatran Varpasaaren kalastuspuistoon. Tapahtuman avaukseksi on ensimmäistä kertaa suunnitteilla lasten oma ilmaiskonsertti.

Sponsoreilta Ruokolainen toivoo altista mieltä. Kuntatalouden tiukentuneina aikoina lastenkotilasten ilot voivat muutoin jäädä entistä vähempiin.

Ruokolainen kertoo käyneensä keskustelemassa vastaanottokodeissa ja joutuneensa toteamaan, että liian monella lapsella menee huonosti.

– Huostaanotettujen lasten määrä on Imatrallakin hirmu suuri.

RUOKOLAINEN oli junnuiässä aktiiviurheilija. Kilpaurheilu on jäänyt, mutta kulttuurin kentillä mies jatkaa monessa lajissa.

Ruokolainen kiertää maata taiteilijanimen Henry K. Rock takana laulaen ja soittaen. Henry on mukana myös Teatteri Rauhan uudessa produktiossa. Pöytälaatikkoon aktiivisesti kirjoittanut Ruokolainen kypsyttelee lisäksi esikoiskirjaa.

Omia lapsia lasten kaverilla ei vielä ole, mutta sen puutteen sinkun kirjoissa oleva Ruokolainen toivoo jossain vaiheessa korjaantuvan.

– Kummipojalle olen tarvittaessa mielelläni mennyt lastenvahtiavuksi. Hänelle on myös joululahja mietittynä, mutta sitä ei tässä sovi paljastaa.

KUVATEKSTI

TUULI TRUHPONEN

Henri Ruokolaisen työ lasten hyväksi jatkuu. Seuraava hyväntekeväisyysfestari on jo suunnitteilla.

HENRI RUOKOLAINEN

Muutamaa päivää vaille 30-vuotias tuottaja ja artisti Henry K. Rock Imatralta.

Lasten hyväksi tehdystä työstä palkittu Hyväri ry:n puheenjohtaja.

Toisen polven painonnostaja, kilpaili juniorina Imatran Jyskeen tallissa SM-tasolla. Nykyiset harrastamisen päälajit ovat biljardi, kuntoliikunta ja elokuvat.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen