Karhumäen kankaalla raivataan tilaa uusille halleille ja SM-laduille

Lammassaarentien uusi alikulkutunneli siirtää hiihtoreitin linjausta nuorten SM-kisoja varten. Tennishallin pohjatyöt ovat valmistumassa, jäähallityömaa käynnistyy ensi vuonna.

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Tammikuun lopulla Imatralla järjestettävät nuorten SM-hiihdot ovat siirtäneet Imatran kylpylään suuntautuvan liikennevirran pienelle kiertoreitille Lammasaarentiellä moniksi viikoiksi. Tällä viikolla tämä mutka poistuu, kun uusi alikulkutunneli valmistuu.

Uutta leveämpää alikulkutunnelia tarvitaan uudessa kohdassa, jotta SM-hiihtoihin valmistuva uusi latupohja päästään johtaman kisastadionina toimivalta urheilukentältä suoraan tien ali Ukonniemen ja Rauhan suunnan riittävän vaativiin hiihtomaastoihin.

– Uusi alikulkutunneli on valaistu ja siihen mahtuu kaksi latua rinnakkaan. Myös kaikki laduilla käytettävät koneet voivat käyttää alikulkua, kertoo Imatran liikuntapalvelujen johtaja Teijo Kytösalmi.

Nuorten SM-hiihtoihin Imatralle odotetaan tammikuussa osallistuvan jopa 700 hiihtäjää. Kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja Imatran Urheilijoiden puheenjohtaja Kari Ahonen on vielä rauhallinen kisojen lumiolosuhteiden osalta, vaikka vähät luonnonlumet ovat marraskuun vesisateissa huvenneetkin.

– Ensilumen latukin on kestänyt yllättävän hyvin nämä kaikki sateet, vaikka kyllä sitä viikko sitten vähän vahvistettiin. Eihän se nyt enää hyvä ole, mutta nyt on luvattu pakkasta ja meillä on vielä varastoidusta lumesta yli puolet eli

7000–8000 kuutiota jäljellä, Ahonen kertoo.

Imatran Urheilijat järjestää Ahosen mukaan varmasti ensi sunnuntaina kisakalenterissa olevat sprinttikisat ensilumen ladulla.

– SM-kisareitti on viiden kilometrin mittainen ja sitäkin lähdetään lumettamaan, kun reitin uusittavalle osalle saadaan valaisinpylväät asennettua. Uudenvuoden hiihdot on tarkoitus järjestää nuorten SM-hiihtojen esikisoina ja toivotaan, että siihen mennessä saadaan jo taivaaltakin riittävät lunta, Ahonen suunnittelee.

Nuorten SM-hiihtoja varten valmistuva hiihtoreitin muutos toimii kesällä purupohjaisena valaistuna kuntolenkkinä.

Teijo Kytösalmen mukaan vanhan alikulun kautta kulkevan 3.4 kilometrin valaistu lenkki jää käyttöön vielä toistaiseksi, mutta jatkossa osa lenkistä saattaa poistua käytöstä.

– Katsotaan nyt mitä rakennussuunnitelmia siellä leirintäalueen puolella tehdään, mutta toistaiseksi valot vanhalla reitillä palavat ja latu kunnostetaan, Kytösalmi sanoo..

Imatran uusi kaksikaukaloinen jäähalli valmistuu Karhumäen liikuntakeskittymään näillä näkymin syksyllä 2011. Hallin rakennustyöt käynnistyvät ensi kesänä, mikäli ensi maanantaina kokoontuva Imatran kaupunginvaltuusto vahvistaa hallin määrärahat ensi vuoden budjettiin.

Jäähallin kupeeseen rakennetaan kylmää varastotilaa, jossa on säilytystilaa myös Karhumäen-Ukonniemen alueella käytettäville liikuntatoimen koneille. Myös latukoneet voidaan tarvittaessa siitä alikulkutunnelin kautta hallin varastotilaan.

Jäähallista höylättävää jäähilettä on tarkoitus käyttää myös alueen latupohjien vahvistamisessa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen