Categories
Artikkelit

Loma-asuntomessuille 30 hehtaaria ja 37 tonttia

LEENA SALLINENTAIPALSAARI. Vuoden 2012 loma-asuntomessut järjestetään Sarviniemessä noin 30 hehtaarin alueella. Messuille on haettavana 37 tonttia, kertoo Saimaa Saimaa Spirit Oy:n toimitusjohtaja Jukka Suninen.Hänen mukaansa tavoitteena on saada messuista kaksivuotiset ja niiden jälkeen Sarviniemen alueelle pysyvä loma-asuntonäyttely.- Sen asunnot olisivat vuokrakäytössä silloin kun ei ole sesonki.Vuokramajoitusta matkailijoille pitää alueelle Sunisen mukaan saada, jos mieli saada myös ravintolapalveluita siellä pysymään. Niitä tarjoaa messujen ajan Suur-Saimaan lomakylän päärakennus, tulevaisuudessa Sunisen toivon mukaan harjulle nouseva hotelli.- Luontokeskukseen voisi tulla kahvilapalveluita myös veneilijöille.Luontokeskuksen rakentamiseen on Sunisen mukaan ilmennyt kiinnostusta ainakin arkkitehdeillä.Sunisen tavoitteena on saada alueelle ympärivuotista asumista muuallekin kuin pientaloihin harjun päälle.- Loma-asunnotkin varustetaan ympärivuotiseen käyttöön. Kun infra on rakennettu, ja jos kunta haluaa veroäyrejä, se myös hyväksyy ne pysyvään käyttöön.Sunisen mukaan alueella voisi ajastaan olla majoituskapasiteettia kaikkiaan 300-400 hengelle.

Leena Sallinen

Kirjoittaja: