SK Vuoksi on ehdolla suuren palkinnon saajaksi Urheilugaalassa

Imatralla ja Ruokolahdella toimiva suunnistusseura on yksi kolmesta finaalivaiheeseen pääsevästä seurasta Pohjolan Hyvä seura -palkintoa jaettaessa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Imatralla ja Ruokolahdella toimiva suunnistusseura SK Vuoksi on yksi kolmesta ehdokkaasta suuren valtakunnallisen palkinnon saajaksi. Tammikuussa Suomen Urheilugaalassa jaettava Hyvän seura Pohjola-palkinto annetaan tunnustukseksi urheiluseuran tekemästä laaja-alaisesta liikunta-, valmennus- ja nuorisotyöstä. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

SK Vuoksen lisäksi ehdolla palkinnon saajaksi ovat uintiseura Swimming Jyväskylä sekä kilpatanssiseura Jokipata Joensuusta.

– Onhan tämä finaalivaiheeseen pääseminen jo valtava tunnustus sille työlle, mitä meidän seurassamme on viime vuosina tehty, sanoo SK Vuoksen puheenjohtaja Antti Kanerva.

SK Vuoksi syntyi Imatran Suunnistajien ja Ruokolahden Suunnistajien päättäessä seurojen toiminnan yhdistämisestä.

– Kahden pienen seuran yhdistyminen ei aina johda siihen, että uuden seuran resurssit lisääntyvät. Yksi plus yksi on usein kaksi miinus, kun se voisi olla kaksi ja plus, Kanerva muistuttaa.

– SK Vuoksessa on otettu lähtökohdaksi se, että me saamme yhteisillä resursseilla enemmän aikaan. Tärkeää meille on myös erityisesti se, että että suunnistusseurassa pitää olla tarjontaa kaikenikäisille, Antti Kanerva korostaa.

SK Vuoksella on ensi kesänä edessään suuri voimainponnistus, kun seura isännöi Imatralla ja Ruokolahdella Fin 5-rastiviikkoa.

– Ensimmäiset ilmoittautumiset ovat jo tulleet ja ne kertovat jo siitä, että tapahtumasta tulee hyvin kansainvälinen. Meillä oli seuran vieraana viime kesänä itävaltalaisia nuoria ja nyt jo itävaltalaiset ovat ilmoittaneet, että heiltä tulee 60 suunnistajaa ensi kesänä FIN5-viikolle, Antti Kanerva kertoo.

Hyvän seuran 10 000 euron palkinnon voittaja julkistetaan tammikuun 11.päivänä Helsingissä järjestettävässä Urheilugaalassa. Sinne on kutsuttu kaikkien kolmen ehdolla olevan seuran edustajat.

Antti Kanervan lisäksi SK Vuoksea tilaisuudessa edustaa myös seuran uusi, vuodenvaihteessa aloittava puheenjohtaja Taina Kaakinen.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen