Suuret Setelit juhlii 15 vuoden rajapyykkiä

Suuret Setelit palaa 15-vuotisen uransa kunniaksi ensimmäiselle keikkapaikalleen. Lappeenrannassa perustettu Suuret Setelit otti nimensä samannimisestä kappaleesta.

VEERA JÄÄSKELÄINEN

LAPPEENRANTA. Rautalankaa, rockia ja beat-musiikkia soittava Suuret Setelit -yhtye täyttää 15 vuotta. Bändi juhlistaa tammikuussa pitkää taivaltaan juhlakonsertilla Doris Night -yökerhossa Lappeenrannassa – samassa paikassa, jossa bändillä oli ensimmäinen keikka.

– Se oli joku tilausjuttu, johon sitten koottiin nopeasti ryhmä. Homma lähti niin hienosti liikkeelle, että ei sitä malttanut jättää siihen, bändin laulaja Kimmo Hölkki muistelee ensimmäistä keikkaa.

Hölkin lisäksi yhtyeen kokoonpanoon kuuluvat basisti Hannu Tiainen, kitaristi Sami Kurki ja rumpali Heikki Aalto. Bändin jäsenet tulevat Lappeenrannasta, Savitaipaleelta ja Taipalsaarelta. Kokoonpano on pysynyt muuten muuttumattomana, mutta muutama vuosi sitten viides jäsen jätti bändin.

Yhtyeen nimeksi valikoitui aikoinaan Suuret Setelit samannimisen kappaleen mukaan.

– Kun nimeä mietittiin, koettiin laulun asenne omaksemme. Mammona ja maalliset asiat ei niin hirveästi kiinnosta, Hölkki kertoo.

15-vuotiskonsertissa kuullaan Suurten Seteleiden perinteisiä kappaleita: Topi Sorsakoskea ja Agentsia, Beatlesia sekä Elvistä. Hölkki kertoo kyseessä olevan rock-painotteinen keikka.

– Ja jos hyvin käy, saadaan lavalle vierailijakin mukaan.

Sen enempää konsertista ei vielä saa nyhdettyä tietoja, koska suunnitelmat ovat hieman avoimia.

Lappeenrannassa loppuvuodesta 1995 perustettu Suuret Setelit keikkailee nykyisin 15-20 keikan vuosivauhtia ravintoloissa ja tapahtumissa eri puolilla Suomea. Omaa tuotantoa ei ainakaan vielä ole tehty, vaan bändi soittaa covereita rautalankapohjalta.

– Me halutaan, että keikoilla on mukava olla, ja siksi soitetaan tuttuja biisejä. Tämä ei ole taiteellisesti niin nökönuukaa, Hölkki toteaa, mutta jatkaa, että osa sovituksista on kehittynyt vuosien saatossa niin, että ne jo päihittävät alkuperäiset teokset.

l l l

Suuret Setelit -juhlakonsertti perjantaina 8.1. Doris Nightissa klo 23.

Kirjoittaja:
Veera Jääskeläinen